SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖNCELİĞİ TEMETTÜYE VERİYOR-
SORU : Yıllardır sitenizi takip ederim. Güvenilir bulurum. Elinize sağlık. Yedi yıldan fazladır Konya Çimento’yu elimde tutuyorum. Bedelsiz potansiyeli var diye ve ciddi zarardayım. Sizce bu sene bedelsiz potansiyeli var mı? Gönderen : Tuncer Kurnaz03.05.2020, 10:32

Borsada sermaye artırımı ya da nakit temettüye bağlı olarak kısa süreli fiyat dalgalanmalarından istifade etmek için yatırımcılar işlemde bulunabilmekte. Ancak uzun vadeli hedefler için böylesi kriterler yerine daha güçlü verilerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Uzun vadeli hedeflerde mali yapının takip edilmesi, firmanın istikrarlı bir büyüme gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin kontrolü sonuca gitmede daha etkili olacaktır. Neticede şirketin gelir ve kârlılığını büyütebilmesi hisseye ilgiyi artıracağı gibi fiyatın da yükselmesine yol açacaktır. Aksi durumda ise güdük bir fiyatla işlemler devam edecektir. Bu çerçevede yaklaşıldığında Konya Çimento’nun son beş yılında sürekli düşen bir kârlılık gözlemekteyiz. 2019 faaliyet döneminde ise sembolik düzeyde bir kâr söz konusu. Mali yapıdaki zayıf seyir ister istemez hissenin fiyatına olumsuz yönde yansıyor ve istikrarlı bir büyümeye engel oluyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde 2011 yılından bu yana geniş bir bant içinde yatayda salındığı gözlenmekte. Arzu edilen büyümenin olmaması hissenin fiyatında da düzenli bir artışın gerçekleşmesine mani oluyor. Tüm bunlardan ayrı olarak son iki yıl hariç firmanın düzenli şekilde nakit kâr payı dağıttığını görmekteyiz. Geçtiğimiz 2019 faaliyet döneminde kayda değer bir kârlılığın olmaması nedeniyle temettü ödemesi yapılamazken bir önceki yıl kâr bünyede tutuldu. Bu anlamıyla son iki yıl hariç şirketin kârını sermayesine ilave etmemekle birlikte yatırımcısı ile paylaştığı görülüyor. Kâr payı dağıtımına rağmen hissenin uzun vadede çıkışa geçmesini sağlayacak enerjiyi vermediği anlaşılıyor. Şirketin en son gerçekleşen sermeye artırımı ise 2000 yılına denk geliyor. Öte yandan geçtiğimiz mart ayında yapılan genel kurul toplantısında sermaye artırımının gündeme gelmemesi bu yılda da sermaye artırımı olmayacağını gösteriyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KONYA CIMENTO KONYA

Alış0,00

Satış11.385,00

Gün İçi En Düşük11.245,00

Gün İçi En Yüksek11.400,00

PD/DD22,24

FK81,17

Fiyat11.385,00

Değişim0,82%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI