SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNOMİNAL FİYATIN ALTINDA-
SORU : Şekerbank’ın durumunu nasıl görüyorsunuz. Hisse biraz toparlandı ama düşüş devam eder mi? Yoksa bundan sonra artık düze çıktı diyebilir miyiz? Gönderen : Kenan Çelik06.04.2020, 16:49

Şekerbank Ekim 2019’dan bu yana dalgalı bir seyir izledi. Fiyatı geçtiğimiz ekim ayında 91 kuruş seviyelerinde işlem görürken ocak ayında 1,47 TL’ye kadar çıktı. Mart ayında ise 76 kuruşa kadar indi. Şimdilerde de tekrar 91 kuruştan işlem görüyor. Hisse arada geçen altı ayda aynı seviyesine dönmüş oldu. Mevcut seviyelerden alımların tekrar güçlenerek devam etmesi halinde ise yukarı ivmenin de güçlenmesi gündeme gelebilecektir. Hissenin içinde yer aldığı bankacılık sektörü yakından incelendiğinde ise de özellikle ocak ayından itibaren tepe noktasını gördüğü ve sonrasında ciddi bir düşüş yaşadığı görülüyor. BIST Banka Endeksinin geldiği seviye önemli destek bölgesine denk geliyor. Bu itibarla piyasalardaki olumsuz gelişme ya da haberlerle bir miktar daha aşağıya kayma gündeme gelse de bu bölgenin daha da aşağısına kayması beklenmemeli. Bankacılık endeksinin geçmiş 10 yılı aşkın süre içindeki hareketi de bu bölgenin önemli bir destek alanı olduğuna işaret ediyor. Bu itibarla Şekerbank’ın da olağanüstü bir gelişme olmaması halinde daha da aşağıya kayması beklenmemeli. 2019 faaliyet döneminde zarar açıklayan bankanın sermayesinin yüzde 35’i borsada işlem görüyor. Bu kısmın yüzde 72,69’u ise Şeker Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. En fazla saklama yapan beş kurum toplam halka açık kısmın yüzde 88’ini saklıyor. Bu anlamıyla hisselerin toplu olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Zarar açıklaması nedeniyle f/k oranı hesaplanamayan hissenin piyasa defter değeri ise birin altında bulunuyor. Bu gösterge her ne kadar olumlu görünse de son beş yılda sürekli düşük seviyede ve bir rakamının altında kaldığını unutmamak gerekiyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

SEKERBANK SKBNK

Alış0,00

Satış4,55

Gün İçi En Düşük4,50

Gün İçi En Yüksek4,70

PD/DD1,11

FK3,46

Fiyat4,55

Değişim-3,19%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI