SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNİJERYA HAVALİMANININ İŞLETMESİNDE YER ALACAK-
SORU : Tav Havalimanları’ndaki hareketi nasıl görüyorsunuz? Yükseliş devam eder mi? Gönderen : Ramazan Aydın25.10.2022, 17:47

Havacılık sektörü pandemi sürecinde ciddi bir daralma yaşadı. Sektör yaralarını sarmaya çalışırken alanda faaliyet yürüten şirketlere de artan bir ilgi gözleniyor. Tav Havalimanları bu kapsamda geride kalsa da hissenin değeri son bir yılda yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Ekim 2020’de en düşük 13,37 TL’ye kadar gerilerken sonrasındaysa kademeli bir çıkış sergiledi. Hareket günümüze kadar geldi. Arada yaşanan düşüşlere rağmen hisse şimdilerde zirve seviyelerinde işlem görüyor. Son işlem günü olan 25 Ekim 2022’de kapanışını 82,20 TL seviyelerinde gerçekleştirdi. Sektördeki diğer firmalara göre daha geriden gelmesi yatırımcının ilgi göstermede aceleci bir yaklaşımda bulunmadığı şeklinde yorumlanabilir. Buna rağmen son iki yılda gerçekleşen yüzde 498 oranındaki artışın da düşük olmadığını not etmek gerekiyor. Son kapanış fiyatına göre hissenin piyasa defter değeri 1,58 ve oldukça makul seviyede bulunuyor. Ancak fiyat kazanç oranı 55,11 gibi yüksek seviyede olması kârın daha da güçlenmesini zorunlu kılıyor. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Nijerya’nın Lagos Havalimanı ihalesi ile ilgili. Şirket 17 Ekim günü yaptığı açıklamada, konsorsiyum olarak katıldıkları Lagos Havalimanı dış hat yolcu ve kargo terminalinin ihalesini kazandıklarını belirtti. İhalenin onaylanması halinde her iki terminalin 20 yıl süre ile işletmesi Tav Havalimanları'nın da içinde olduğu konsorsiyum tarafından yerine getirilecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TAV HAVALIMANLARI TAVHL

Alış0,00

Satış195,70

Gün İçi En Düşük188,70

Gün İçi En Yüksek195,80

PD/DD1,55

FK9,44

Fiyat195,70

Değişim1,24%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI