SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İş B’deki son bir aydaki hareketin özel bir sebebi var mı? Neden çıktı şimdi neden iniyor? Gönderen : Tolga Bakır25.02.2019, 19:22

İş Bankası B’nin geçmiş yıllardaki fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert harekette bulunduğu bilahare kademeli olarak gerilediği görülmekte. Hisse, geçtiğimiz ekim ayından bu yana benzer şekilde iki defa yukarı yönlü sert harekette bulundu. Boşluk bırakarak gerçekleşen çıkışın ardından şimdilerde kademeli bir düşüş söz konusu. Hissedeki yukarı yönlü bu sert hareketin daha önceki hareketlerden farkı ise bırakılan boşluk olsa gerek. Bu durum teknik olarak ilerleyen süreçte söz konusu boşlukların doldurulması beklentisini yükseltiyor. Gerideki bırakılan boşluğun mutlak olarak dolacağını söylemek mümkün olmasa da geçmiş gözlemlerin çoğunlukla bu yönde olduğunu da göz ardı etmemeli. Aynı beklentinin İş Bankası B için de geçerli olduğunu söylemekle birlikte reel de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ilerleyen süreçte gözlemleyeceğiz. Hisseyle ilgili geçmiş fiyat hareketi yakından takip edildiğinde gerçekleşen her sert çıkışın ardından yıllara yayılan bir düşüş gözlenmekte. Benzer hareketin yaşanması halinde bundan sonra da hissede çıkış olasılığından ziyade düşüşün ağırlık kazanacağı bir sürecin içinde olduğumuzu belirtmek gerekecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin ekim ayında gerçekleşen çıkışı sırasında bankanın lehine olacak nitelikte kamuyla paylaşılmış önemli bir açıklama ya da gelişme bulunmuyor. Dahası 2 Ekim 2018 günü kredi derecelendirme kuruluğu Fitch, İş Bankası ile birlikte 20 Türk bankasının notunu aşağı yönlü revize etti. Not düşüşüne rağmen hissede yukarı yönlü bir atak gerçekleşmesi yatırımcıların tersi bir beklentisi olduğu şeklinde yorumlanabilir. Fakat geçmiş fiyat hareketlerinde sert çıkışın ardından uzun süreli bir düşüş yaşandığı düşünüldüğünde yaşanan kâr satışlarının devam etme olasılığını güçlendirmekte.

IS BANKASI (B) ISBTR

Alış0,00

Satış524.947,50

Gün İçi En Düşük0,00

Gün İçi En Yüksek0,00

PD/DD2.205,14

FK8.171,75

Fiyat524.947,50

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI