SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Rhea Girişim’in fiyatı neden bu kadar düşük? Faaliyet karı düzelen şirketler arasında ama halka arz rakamının altında işlem görüyor. Hissenin istikrarlı bir çıkış sergileyebilmesi için ne lazım? Gönderen : Ali Çetin22.10.2019, 06:48

Rhea Girişim, 2010 yılında bir ara 6,15 TL’ye kadar çıkmış olsa da şimdilerde 78 kuruştan işlem görüyor. Hisse, geçen süre zarfında arada tepki çıkışlarında bulunsa da düşüş ivmesinde bir değişim olmadı. Nihayetinde nominal değerinin altında bulunuyor. Son bir yılda kademli yükselişler olsa da bunu yeterli görmek mümkün değil. Mevcut fiyat seviyesi hissenin düzeltilmiş fiyatlarla ilk açılış rakamı olan 12 kuruşun üzerinde bulunuyor. Ancak yatırımcısı açısından bunun fazlaca bir anlamı olmasa gerek. Zira arada geçen 19 yılın ardından hâlâ nominal değerinin altında olması ciddi bir sorun olarak değerlendirilmeli. Hissenin düşük performansı uzun vadede yatırımcısı açısından yatırımların semeresiz kalmasına yol açmış görünüyor. Mali yapısına bakıldığında da büyüyen bir ivmenin olmadığını görmekteyiz. Söz konusu durumun hissenin performansında belirleyici bir rolü bulunuyor. Son beş yılın ilk üçünde zarar eden şirket son iki yılda ise kâra geçmesi olumlu değerlendirilse de devamının geleceği yönünde güçlü sinyaller alınamıyor. Şirketle ilgili yakın tarihli son gelişme ise genel kurul toplantısının ertelenmesiyle ilgili. Şirket, 28 Ekim 2019 günü gerçekleştireceği genel kurulda daha önce yapılan borçlanma ve bu kredilerin kullanıldığı yerlerle ilgili hissedarlar bilgilendirilecek. Ayrıca bu işlemlerden dolayı varsa zarara uğrayan yatırımcıların sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilecekleri ile ilgili bilgilendirme yapılacak.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ICU GIRISIM RHEAG

Alış0,00

Satış6,82

Gün İçi En Düşük6,30

Gün İçi En Yüksek6,84

PD/DD13,33

FK0,00

Fiyat6,82

Değişim7,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI