SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Elimde 2,11 liradan Yapı Kredi Koray var. Ben aldıktan sonra düştü. Hissedeki düşüş devam eder mi? Tutmaya devam edeyim mi yoksa satayım mı? Gönderen : Barış Serçe20.02.2019, 20:17

Yapı Kredi Koray uzun süredir yatay bir kanalda inişli çıkışlı seyirde bulunuyor. Hissenin 1,20 bölgesinde güçlü bir desteği bulunuyor. Yukarı yönlü her hareket ise fazla devam edemeden bir süre sonra tekrar geriliyor. 2009’dan günümüze kadar çıkılabilen en yüksek seviye 4,52 TL oldu. Ancak bu çıkışların devamı gelemiyor ve her defasında tekrar satışlarla birlikte geriliyor. Son olarak Temmuz 2017’de test edilen 4,52’nin ardından kademeli bir düşüş yaşandı ve şimdilerde de 1,54 TL’den işlem görüyor. Destek bölgesine yakın seviyelerde görülen işlemlerin daha da yukarı çıkabilmesi için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Şirketin geçmiş mali yapısı incelendiğinde ise düzenli şekilde artan bir kârlılığın yakalanamamasının en büyük sıkıntısı olduğunu görebilmekteyiz. Şirketin zarar etmemekle birlikte oluşan kârlılığındaki inişli çıkışlı seyir, hissenin fiyatı üzerinde de baskıya neden oluyor. Buna ilave olarak içinde yer aldığı sektördeki daralmanın da ilave bir etkisi olmakta. Sektörde yer alan hisselerin genel performansını ölçen BIST GYO Endeksi takip edildiğinde de hisselerdeki genel sıkıntıyı gözlemleyebilmekteyiz. Söz konusu durum ister istemez Yapı Kredi Koray’ı da olumsuz yönde etkiliyor. Daha güçlü sektörlerin tercih edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI