SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Yaklaşık dokuz aydır TSKB hissesindeyim. Maliyetim 1,30’larda. Hisseyi daha ne kadar beklemeyelim? Zararım 13 binlerde… Gönderen : Barış Güzel10.06.2019, 21:08

Bankacılık sektörüne dahil hisselerin fiyat hareketi yaklaşık 10 yıldır yatay bir kanalda gidip geliyor. Sektörün performansını gösteren BIST Banka Endeksi takip edildiğinde de bu durum daha net bir şekilde gözlenmekte. Sektör endeksi şimdilerde destek bölgesine yakın seviyelerde bulunuyor. Mayıs ayının ikinci yarısında yukarı dönen yönün dalgalı bir şekilde de olsa devam etme olasılığı daha fazla öne çıkıyor. TSKB’nin fiyat seyri takip edildiğindeyse daha sert bir hareket gözlenmekte. Hisse, Şubat 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 1,43 TL’ye kadar çıkarken sonrasında hızla değer yitirdi ve sürekli olarak geriledi. 23 Mayıs 2019 günü en düşük seviyesi 66 kuruşa kadar geriledi. Güçlü destek bölgesinin bulunduğu 62 kuruş seviyelerine gelmeden hisse toparlandı ve şimdilerde 72 kuruştan işlem görüyor. Mevcut seviyelerde yatay hareket sergilerken taban oluşturduğu görülüyor. Ancak bu seviyelerden yukarılara çıkabilmesi için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Takas verileri takip edildiğindeyse yabancıların satış ağırlıklı işlemlerine devam ettikleri görülüyor. Yabancılar 2015’ten bu yana 2016 yılı hariç daha ziyade satış yönlü işlemlerde bulunuyor. 2019’un mart-mayıs döneminde de satış ağırlıklı işlemler devam ediyor. İlk beş ayda yaklaşık 3 milyon dolar tutarında net satış gerçekleşti. Satış yoğunluklu işlemlerin devam etmesi fiyattaki gerilemenin de sürmesine neden oluyor. Banka tarafından kamuya açıklanan en son gelişme ise 28 Mayıs 2019 tarihli. Söz konusu açıklamada Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile risk paylaşım anlaşması imzaladığını ve firmalara 50 milyon euroya kadar ortak yatırım ve işletme kredisi verileceği belirtildi.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T.S.K.B. TSKB

Alış0,00

Satış9,69

Gün İçi En Düşük9,64

Gün İçi En Yüksek10,37

PD/DD1,27

FK3,85

Fiyat9,69

Değişim-5,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI