SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : AKFGY’deki çıkışı ve ardından gelen düşüşü nasıl yorumlamalı? Bu hareketler sizce normal midir? Gönderen : Cengiz Ertaş 20.08.2019, 19:51

Akfen Gayrimenkul, zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunabilmekte. Gerçekleşen bu sert çıkışlar aynı hızla geri gelmekte ve ilk çıkış seviyelerine inmekte. Hissenin ağustos ayında gerçekleştirdiği çıkışı da bu şekilde okumak gerekiyor. Altı aylık bilanço öncesinde hissenin gerçekleştirdiği atağın ardından 2,33 TL’ye kadar çıktı. Açıklanan zararla birlikte gelen satışlar neticesinde gerilese de halihazırda 2,30 TL seviyelerinde işlem görüyor. Spekülatif hareketlerin yaşanabildiği hissede önceki hareketlerin benzerinin yaşanması halinde hissenin tekrar ilk çıkış seviyesi 1,60 bölgesine gerilemesi şaşırtmamalı. Geçen süre zarfında hissede kalıcı bir çıkış yaşanmadı. Bunda şirketin zayıf mali yapısının etkisi hissediliyor. Firma, son beş yılın dördünde zarar açıkladı. Son açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Mali performansta bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması sürpriz olmayacaktır. Şirketin sürekli zarar üretiyor olması hissenin üzerinde baskıya neden olurken istikrarlı bir çıkış sergilemesine de mani olmakta. Bu durum aynı zamanda hissenin halka arz fiyatının altında kalmasına yol açıyor. Mayıs 2011’deki ilk açılış fiyatı 2,28 TL’ye denk gelirken mevcut işlem fiyatının bu rakamın gerisinde kaldığı gözlenmekte. Hisse 2017 yılında gerçekleştirdiği atak sırasında halka arz rakamının üzerine çıkmayı başarsa da sonrasında yakaladığı bu seviyelerde tutunamadı. Hissede arada gözlenen harekete kapılıp gereksiz risklerin alınmamasında yarar var.

AKFEN GMYO AKFGY

Alış0,00

Satış2,20

Gün İçi En Düşük2,14

Gün İçi En Yüksek2,23

PD/DD0,28

FK0,70

Fiyat2,20

Değişim2,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI