SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kardemir A nasıl oluyor da bu seviyelerde kalıyor? Neden yükselmiyor? Beklemek boşuna mı yoksa? Gönderen : Güler Kartal17.09.2019, 22:29

Son dört yılın ilk ikisinde zarar eden Kardemir, son iki yılda ise kâra geçmeyi başardı. Şirketin kâra dönmesi hisseye de olumlu yönde yansırken Mayıs 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,82 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa satışlar ağırlık buldu. Takas verileri takip edildiğinde yabancıların Haziran 2018’den bu yana düzenli şekilde satış ağırlıklı işlemlerde bulundukları gözleniyor. Anılan tarihten bu yana yabancıların net satışı 40,7 milyon TL’ye ulaştı. Halihazırda A Grubu hissenin halka açık kısmının yüzde 5,49’u yabancı saklaması yapan kurumların elinde bulunuyor. Bu oran yılın ilk günü yüzde 9,47 seviyesindeydi. Aynı dönem içinde D Grubu hissenin ise yabancı payı yüzde 20,66’dan yüzde 9,31’e geriledi. Yabancı satışları hissede düşüşün temel nedeni olarak öne çıkıyor. Satışların devam etmesi halinde hisse üzerindeki baskı da varlığını sürdüreceği anlaşılıyor. Bununla birlikte son zamanlarda piyasada yaşanan genel çıkış trendinden Kardemir A hissesi de etkilenmiş görünüyor. Ancak çıkışın güçlü şekilde devam edebilmesi yabancı satışlarının durmasıyla bağlantılı olduğu göz ardı edilmemeli. Aksi taktirde hissenin 2,30 bölgesinde bulunan direncini aşması zorlaşacağı gibi tekrar aşağıya yönelmesi gündeme gelecektir.

KARDEMIR (A) KRDMA

Alış0,00

Satış18,90

Gün İçi En Düşük18,85

Gün İçi En Yüksek19,10

PD/DD1,84

FK20,86

Fiyat18,90

Değişim0,27%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI