SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNAKİT YAPISINI GÜÇLENDİRDİ-
SORU : Egeen değerlerine baktığımda bütün değerler çok iyi. Bu fiyatın kasadaki paraya göre ve diğer değerlere göre normal olduğunu düşünüyorum. Bu kağıt alınır mı? Sizce bu hisse şişik mi? Gönderen : Hasan Basri28.12.2020, 15:29

Borsada alım yapılırken şirketin mevcut değeri göz önünde bulundurulmakla birlikte asıl gelecekteki değerinin satın alındığı unutulmamalı. Firmanın mevcuttan daha güçlü bir yapıya sahip olacağı; gelir ve kârlılığını artıracağı yönündeki beklenti hisseye ilgiyi belirleyen ana unsurdur. Yatırımcıların yaptıkları analizlerin tamamı da bu büyümenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündedir. Bu çerçevede her yatırımcı farklı kriterleri öne çıkararak değerlemede bulunabilmektedir. Kimi temel analizi ve bu analiz içerisinde önemsediği verileri göz önüne alırken kimi de teknik analizi öne çıkarabilmekte. Ege Endüstri hakkında da farklı bakış açıları ile analizde bulunmak mümkündür. Şirketin son bilançosuna göre nakit ve nakit benzeri kalemindeki tutarda ciddi bir artış görülüyor. Pandemi nedeniyle şirketin güvence olması gayesiyle nakit rezervlerini artırma ihtiyacı duyduğu anlaşılıyor. Covid 19 salgınının geride kalması halinde şirketin bu tutarı yatırımlara aktarması beklenmeli. Firmanın 2020’nin dokuz ayında gelirlerinde yüzde 37,77 oranında bir düşüş oldu. Gelirdeki düşüş esas faaliyet kârını azaltsa da eldeki nakitten kaynaklı finansman gelirleri ile dönem sonunda, bir önceki yılın aynı dönemindeki kâra yaklaşabildi. Uzun vadede yükselen bir kanal içinde hareket eden hisse, özellikle geçtiğimiz mart ayından bu yana ivmesini yükseltti. Geçtiğimiz kasım ayında en yüksek 1.849 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve şimdilerde 1.804 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son kapanış fiyatına göre defter değeri 8,71 seviyesinde bulunuyor. Hisse sahip olduğu özvarlıkların dokuz katına yaklaşan değerden fiyatlanmakta. Fiyat kazanç oranı ise 24,77. Göstergeler yatırımcıların hissenin büyüme ivmesini yükselteceği yönünde beklentiye sahip olduğunu gösteriyor. Bu beklentinin karşılanamaması halindeyse satış baskısının ağırlık bulması gündeme gelecektir.

EGE ENDUSTRI EGEEN

Alış0,00

Satış14.897,50

Gün İçi En Düşük14.565,00

Gün İçi En Yüksek15.070,00

PD/DD19,59

FK42,05

Fiyat14.897,50

Değişim2,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI