SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Merit hissesinde hiçbir hayır görmedim. Aldım bekliyorum. Zararım büyük. Ne yapmamı önerirsiniz? Gönderen : Cengiz Tunç24.06.2019, 21:21

Bir hissenin istikrarlı çıkış sergileyebilmesi için ilgili şirketin düzenli büyümesi önemlidir. Eğer şirket arzu edilen nitelikte bir gelir ve kârlılık yapısına sahip değilse hissedeki çıkışlar da sınırlı kalacak düzenli bir büyüme ihtimali zayıflayacaktır. Bu nedenle mali yapı oldukça önemlidir. Söz konusu durum Merit Turizm için de geçerlidir. Firmanın mali yapısı incelendiğinde pek de yeterli olduğunu söylemek mümkün olmayacaktır. Her ne kadar kâr açıklıyor olsa da oluşan tutarlar zayıf kalmakta. Düşük ticari performans hissenin fiyatının yönelimini önemi ölçüde etkiliyor. Hissenin borsaya geldiği 2012 yılından bu yana performansı hayli düşük kalmakta. 10 Temmuz 2012 tarihinde ilk açılış fiyatı 4 lira olurken aynı ay içinde Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda olması sebebiyle kayda değer bir çıkış sergileyebildi. Ancak devamı gelmedi ve aynı hızla geriledi. Şimdilerde taban seviyelerinde dalgalı bir seyir izlemekte. Hisse arada yukarı yönlü sert hareketlerde bulunsa da devamını getiremiyor. Son olarak Haziran 2019’un ikinci yarısında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 10,45 TL’ye kadar yükseldi. Fakat devamının gelebilmesi için alıcıların aynı güçle alımlarına devam edebilmesi gerekiyor. Fakat şirketin mali yapısı göz önüne alındığında alıcıların işlemlerine aynı şekilde devam edebilmesi zor. Bu da bir süre sonra satışların ağırlık bulmasına yol açarken hissenin de yönünü aşağı çevirmesine sebep olmakta. Şirketle ilgili yakın tarihli gelişme ise yükseltilen kayıtlı sermaye tavanı ile ilgili. SPK’ya yapılan başvuru neticesinde halihazırda 32 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının 200 milyon TL’ye yükseltilmesi için gerekli izin alındı.

MERIT TURIZM MERIT

Alış0,00

Satış127,20

Gün İçi En Düşük124,00

Gün İçi En Yüksek133,70

PD/DD2,35

FK113,74

Fiyat127,20

Değişim2,83%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI