SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İran ambargosu, Ortadoğu’daki sorunlar ve Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında Mardin Çimento’ya şu anda yatırım yapmak mantıklı mı? Gönderen : Ekrem Öner21.08.2019, 19:30

Borsada yatırımda bulunurken genel ekonomik durumu şüphesiz göz önünde bulundurulmalı. Öte yandan sektör bazında da değerlendirme yapılması ve bilahare mikro düzeyde şirketin mali yapısı incelenmeli. Söz konusu incelemelerin ardından harekete geçilmesi daha isabetli karar verilmesine olanak tanıyacaktır. Halihazırda genel ekonomide bir daralma yaşanmakta. Uzun yıllar ekonominin adeta dinamosu işlevini yürüten inşaat sektöründeki durgunluk ve daralma genel olarak ekonomiyi de olumsuz yönde etkilemekte. Söz konusu durum ister istemez bir çimento üreticisi konumundaki Mardin Çimento’yu da olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz 2018 faaliyet döneminde gelir ve kârı düşen şirketin açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda da düşüş ivmesi sürdü. Aynı yönelimin devam etmesi halinde şirketin bu yıl sonunda da kârında düşüş yaşandığını gözlemleyeceğiz. Mali yapıdaki durum hisse üzerinde doğrudan etkili olurken fiyatın uzun süredir arada taşmalar olsa da düzeltilmiş verilerle 2,10-3,40 fiyat aralığında gidip gelmesinde etkili oldu. Nisan 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,74 TL’ye kadar çıkan hisse, yaşanan çekilmeyle birlikte şimdilerde 2,72 TL seviyelerinde işlem görüyor. Piyasadaki daralma da göz önüne alındığında hissenin bir süre daha gevşemesi pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI