SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İhlas Gayrimenkul’ü son düşüşte 0,79’dan aldım. Sizce daha düşer mi beklemek mantıklı mı? Gönderen : Servet 19.11.2019, 07:34

Borsada getiri elde etmenin tek bir yolu olmadığı gibi farklı bakış ve beklentilerle kazanç elde etmek de her zaman için mümkündür. Bu noktada hissenin neden alındığı önemlidir. Eğer belli bir düşünce ve beklentiyle alım söz konusu ise geçen zaman diliminde hâlâ bu beklenti ve düşüncenin geçerliliğini sürdürüp dürdürmediği öncelikle göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Söz konusu beklentinin değişmesini gerektirecek bir gelişme varsa bunun göz ardı edilmemesi gerekecektir. İhlas Gayrimenkul ile ilgili değerlendirmede bulunurken de benzer düşünceyi uygulamakta yarar var. Bu nedenle alım kararına yol açan sebep artık geçerliliğini yitirmiş ise hareket tarzı da ister istemez değişecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak borsaya uzun vadeli beklentilerle gelinmesi ise temel yaklaşım tarzı olunmasında yarar vardır. Söz konusu durum olası riskleri azaltacağı gibi gereksiz risklerin alınmasının da önüne geçecektir. Bu perspektiften bakıldığında İhlas Gayrimenkul’ün Ekim 2017’den bu yana içinde bulunduğu düşüş kanalında hareket ettiği görülecektir. Şirket dört yıldır sürekli zarar açıklarken son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosunda ise kâra geçti. Oluşan kârda diğer faaliyet kârından elde edilen gelirin etkili olduğu gözlenmekte. Şirketin içinde bulunduğu sektörün de uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığı ise gözlenen bir diğer ayrıntı. Tüm bunlar şirkete ait hissenin fiyatını nominal değerinin altına itelemekte. Bu yılın başından beri arada 1 liranın üzerine çıksa da aşağı yönlü baskının daha ağır basması hissenin şimdilerde 78 kuruştan işlem görmesine yol açıyor. Uzun vadede güçlü şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

IHLAS GAYRIMENKUL IHLGM

Alış0,00

Satış1,55

Gün İçi En Düşük1,48

Gün İçi En Yüksek1,53

PD/DD1,43

FK0,00

Fiyat1,55

Değişim4,03%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI