SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMALİYET VE GİDERLERİ KONTROL ETMELİ -
SORU : Özerden Plastik’e bedelsizden sonra %5 lik paya sahip olan yeni bir ortak geldi. Bu hareketlilik nedir? Neyin habercisidir? Uzun vadede neler olur? Teşekkürler Gönderen : Can Ozpak10.02.2020, 10:33

Özerden Plastik, geçtiğimiz yıl eylül ayında yüzde 21,38 oranında gerçekleştirdiği bedelsiz sermaye artırımı sonrasında çıkarılmış sermayesi 21 milyon TL’ye ulaştı. Şirket 2018 faaliyet döneminde elde ettiği kârı nakit temettü yerine sermayeye ilave edince ortaklarına da bedelsiz hisse senedi vermiş oldu. Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 82,62’si Özerden Ailesine ait bulunuyor. Yüzde 6,24 Suat Ezmeci ve yüzde 11,13’ü de diğer hissedarlara ait. Bu anlamıyla şirkette Özerden Ailesinin ağırlığının bulunduğunu not etmek gerekiyor. Şirket önceki yıllara göre 2018’de kârını daha hızlı artırdı. Ancak son açıkladığı 2019 altı aylık bilançosunda ise zarara dönmüş görünüyor. Zarar açıklanmasında artan maliyet ve giderler etkili oldu. Performansta bir artış yaşanmaması halinde firmanın 2019 yıl sonunda da zarar açıklaması söz konusu olacak. Öte yandan oluşan zararın hisse üzerinde baskıya yol açtığı gözleniyor. Hisse, ara ara yukarı yönlü sert ataklarda bulunsa da devamını getirme noktasında zorlanıyor ve her defasında yön aşağıya dönüyor. Geçtiğimiz aralık ayının son günlerinde gerçekleşen yukarı atak da fazla uzun ömürlü olmadı. 2,80 TL’ye kadar çıktıktan sonra tekrar aşağıya kaydı. Hissede son bir ayı geçkin süredir agresif bir hareketlilik olmakla birlikte bunun uzun vadeli bir çıkışa dönme koşulunun oluşabilmesi için her şeyden önce güçlü ve istikrarlı bir kârlılığa sahip olabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde yaşanan spekülatif hareketlerden istifade etmek kârdan çok zarar olasılığını öne çıkaracaktır.

OZERDEN AMBALAJ OZRDN

Alış0,00

Satış55,95

Gün İçi En Düşük55,65

Gün İçi En Yüksek59,30

PD/DD7,24

FK11,26

Fiyat55,95

Değişim-4,77%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI