SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMALİYET KÂRI DÜŞÜRDÜ-
SORU : Yünsa’da önce büyük bir yükseliş sonra da çakılmanın sebebi nedir? Daha ne kadar düşer? Gönderen : Cemal Taş11.03.2020, 23:21

Borsada Mayıs 2010’dan sonra başlayan çıkış ivmesi geçtiğimiz ocak ayına kadar sürdü. Sonrasındaysa hızlı bir düşüş söz konusu. Piyasada bulunan hisse senetleri de bu hareketlenme içerisinde önce çıkış ardından düşüş yaşadı. Firmaların mali gücü ve çapına bağlı olarak dalgalanmalarda farklılıklar yaşansa da temelde hepsinin etkilendiğini not etmek gerekiyor. Yünsa hissesi de benzer bir durumda. Ağustos ayında en düşük 3,69 TL’yi görürken hakim ortak değişiminin de etkisiyle hisseye ilgi artarken fiyatı da yükseldi. Özellikle ekim ayında çıkış ivmesi yükseldi ve 27 Ocak 2020 günü zirve seviyesi 17,69 TL’yi test etti. Sonrasındaysa gelen satışlarla birlikte hızla aşağıya kaydı. Halihazırda 8,98 TL seviyelerinde işlem gören hissede düşüş trendi varlığını koruyor. Satış baskısının devam etmesi halinde hissedeki düşüş eğilimi de süreceği anlaşılıyor. Geçtiğimiz yıl firmayla ilgili en önemli gelişme ise ortaklık yapısının değişmesi oldu. Sabancı Holding’in bünyesinde bulunan şirketin sermayesinin yüzde 57,88’i Sürmegöz Tekstil’e satıldı. Şirketin hakim hissedarının değişmesi nedeniyle yeni ortak geçtiğimiz ocak ayında 4,34 TL’den diğer hissedarlara zorunlu çağrıda bulundu. Ancak çağrının yapıldığı 6-24 Ocak 2020 tarihlerinde hissenin fiyatı daha yüksek rakamdan işlem gördüğü için teklife cevap veren ortak olmadı. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin son açıkladığı 2019 yıl sonu bilançosuna göre kârlılıkta ciddi bir azalma söz konusu. Gelirin yükselmesine rağmen maliyetlerdeki yüksek artış hızı, kârı düşürdü. Girdilerdeki maliyet artışının 2020 yılında da devam etmesi halinde şirketin kârdaki düşüşün bu yıl da sürmesi gündeme gelebileceği göz ardı edilmemeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

YUNSA YUNSA

Alış0,00

Satış74,35

Gün İçi En Düşük72,90

Gün İçi En Yüksek76,00

PD/DD0,85

FK3,98

Fiyat74,35

Değişim-5,65%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI