SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMALİ YAPIDAKİ DÜZELME ÖNEMLİ-
SORU : Mazhar Zorlu’yu uzun vadeli yatırım için düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Gönderen : Serdar Karahan 16.06.2020, 11:32

Borsada düşük riskle getiri elde edebilmek açısından uzun vadeli hedeflerle hareket etmek doğru bir bakış açısıdır. Bununla birlikte gelir ve kârlılık noktasında düzenli şekilde büyüyen firmaların tercih edilmesi getiri olasılığını artıracaktır. Aksi taktirde uzun vadeli yatırımda bulunmak tek başına kazanç elde etmek için yeterli olmayacaktır. Mazhar Zorlu Holding’in mali yapısı incelendiğindeyse geçtiğimiz yıl kârını düşürdüğünü görmekteyiz. Son açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda ise kârda artış gözlenmekte. Bu durum yıl sonunda kârını artırma olasılığını yükseltiyor. Uzunca süren zayıf mali yapının kâra dönmekle birlikte ekside olan özsermayenin artıya dönmesi mümkün oldu. Kârlı yapının sürdürmesi halinde mali yapının da güçlenmesi mümkün olabilecek. Hisse ise 2007’den itibaren yukarı yönünü koruyor. Arada güçlü kâr satışlarına rağmen ivme devam ediyor. Şirketin kârlılığını sürdürmesi hissedeki çıkışı da destekleyecek en önemli motivasyon olacaktır. Halihazırda zirvesine yakın seviyelerde işlem gören hissede tekrar kâr satışlarının gelebileceği göz ardı edilmemeli. Mali yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları ise devam ediyor. İştiraki üzerinden sahibi olduğu Ege Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili hukuki süreç ise henüz sonlanmış değil. Konuyla ilgili geçtiğimiz mayıs ayında yapılan açıklamada yeni ödeme planı ile ilgili görüşmelerin devam ettiği belirtilmekle yetinildi.

MAZHAR ZORLU HOLDING MZHLD

Alış0,00

Satış8,65

Gün İçi En Düşük8,55

Gün İçi En Yüksek8,83

PD/DD3,04

FK14,59

Fiyat8,65

Değişim0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI