SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMALİ VERİLER FİYATI DESTEKLEMİYOR-
SORU : Menderes’in son durumu yorumlayabilir misiniz? Bilanço zarar olmasına rağmen çok iyi bir ivme yakaladı? Bu ivme devam eder mi? Gönderen : Oğuzhan Tanış01.07.2020, 21:12

Menderes Tekstil son açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda 73,2 milyon TL zarar açıkladı. Söz konusu rakam önceki yılın aynı döneminde açıklanan zararın hayli üzerinde bulunuyor. Yüksek finansal giderler, şirketin esas faaliyetlerinden kâr etse de dönem sonunda zarar yazmasına yol açıyor. Son beş yılın dördünde zarar eden firmanın bu yıl da zarar açıklaması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Zarardan kurtulabilmesi için finansal giderlerini kontrol altına alabilmesi şart. Geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zarar üretmesi uzun süre taban seviyelerde yatay hareket etmesine yol açtı. Bununla birlikte piyasada son yaşanan düşüşün ardından hissede spekülatif bir çıkış gözlendi. Geçtiğimiz mart ayında en düşük 83 kuruşa kadar inen hisse, buradan gerçekleştirdiği atakla birlikte 11 Haziran 2020 günü 4,05 TL’ye kadar yükseldi. Bu seviyelerden gelen satışla birlikte şimdilerde 3,19 TL’den işlem görmekte. Buradan tekrar yukarı çıkması ancak spekülatif hareketin devamı ile mümkün olabilecektir. Zira mali veriler hissenin buralardan yukarı çıkmasını desteklemiyor. Aksine mevcut seviyeleri dahi desteklemiyor. Şirketin zararda olması sebebi ile fiyat kazanç oranı bulunmayan hissenin piyasa defter değeri ise 6,43. Sektör ortalamasının 3,7 olduğu bir ortamda oran hayli yüksek kaçmakta. Geçtiğimiz eylül ayında ise oran birin altında bulunuyordu. Ancak yaklaşık 10 aylık sürede şişen fiyatla birlikte oran da hızla yükseldi. Söz konusu durum hissenin mevcut seviyesinin mali verilere göre gereğinden hızlı yükseldiğini işaret ediyor. Şirketin kâra geçmesi ve bu kârı artırması halinde piyasa defter değeri de normale dönebilecektir. Kârın yakalanamaması halindeyse mevcut işlem fiyatının gerilemesi beklenmeli.

MENDERES TEKSTIL MNDRS

Alış0,00

Satış10,83

Gün İçi En Düşük10,74

Gün İçi En Yüksek11,09

PD/DD0,63

FK4,29

Fiyat10,83

Değişim-1,10%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI