SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Kuştur’daki dengesizce hareketin sebebi nedir? Bu hisse sizce alınır mı? Gönderen : Deniz Türker28.02.2019, 18:58

Borsada farklı nitelik ve özellikle şirketler bulunmaktadır. Yatırımcılar ise bu çeşitlilik içerisinde kendi yatırım tarzına uygun hisselerde işlemde bulunarak gelirini artırma çabası içerisine girmekte. Yatırımcıların bakış açısındaki farklılık ise alınan riski belirlemekte. Şüphesiz her enstrümanda olduğu gibi borsaya yatırımda bulunurken de belli bir risk üstlenilmekte. Önemli olansa alınan riskin büyüklüğü ve ne ölçüde kabul edilir olduğudur. Bu noktada gereksiz risklerin alınmasını doğru bulmadığımızı hatırlatmak isteriz. Zarar eden ya da küçülen firmaların hisselerine yapılan yatırımları gereksiz alınan riskler kategorisinde değerlendirmekteyiz. Şüphesiz böylesi firmalara ait hisseler de zaman zaman çıkışlar sergileyebilmektedir. Ancak istikrarlı bir çıkış gerçekleştirme olasılıkları hayli zayıf olduğu için olası alımlar da kârdan ziyade zarar ihtimalini öne çıkaracaktır. Kârını artıramayan ya da inişli çıkışlı kârlılığı olan firmalar için de benzer bir durum söz konusudur. Kuştur Turizm’in mali yapısı incelendiğinde de farklı bir fotoğraf görmemekteyiz. Şirketin son beş yıldaki gelirinde dalgalanma yaşandığı gibi kârında da benzer bir durum söz konusu. Son açıklanan 2017 yıl sonu bilançosundaki kâr rakamı son beş yılın en yükseği olan 2013 yılındaki rakamı yakalayamadı. Son açıklanan 2018 altı aylık bilançosundaki dönem kârı da her ne kadar bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yaşandığını gösterse de 2015 yılındaki rakamın gerisinde. Bu durum firmanın kârlılık noktasında zayıf kaldığını gösteriyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda bulunması düşük hacimle işlem görmesine yol açıyor. Bu da hissede aktif bir piyasanın oluşamamasına neden olurken sert iniş çıkışlara yol açmakta. Tüm bunlar hissenin öngörülebilirliğini zayıflatırken olası yatırımların da gereksiz riske girilmesine yol açmakta.

KUSTUR KUSADASI TURIZM KSTUR

Alış0,00

Satış8.552,50

Gün İçi En Düşük8.100,00

Gün İçi En Yüksek8.960,00

PD/DD84,19

FK227,18

Fiyat8.552,50

Değişim-6,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI