SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA VADEDE KÂR SATIŞLARI ETKİLİ-
SORU : Aksigorta’nın uzun vadedeki çıkışının devam edip etmediğini öğrenebilir miyim? Gönderen : Bekir 27.05.2021, 19:25

Aksigorta uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse, arada düzeltmelerde bulunsa da beş yılı geçkin süredir çıkışını koruyor. Şüphesiz bunda mali yapısındaki istikrarlı büyümenin etkisi var. Kârdaki büyüme hissenin fiyatını olumlu yönde destekliyor. Hisse içinde yer aldığı trend çerçevesinde son olarak 15 Mart 2021 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 9,97 TL’ye kadar çıktı. Sonrasındaysa gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve şimdilerde 7,90 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mayıs ayının ilk günlerinde alıcıların tekrar toparlandığı ve yoğun satışları karşıladığı gözleniyor. Sonucundaysa hissenin fiyatı yıl içinde gördüğü en düşük ikinci seviyesi olan 7,46 TL’nin ardından mayıs ayında tekrar toparlanma eğilimi sergiledi. Ancak şirketin son açıkladığı 2021 ilk çeyrek bilançosuna göre dönem kârında yüzde 15,20 oranında bir düşüş söz konusu. İkinci çeyrek verileri şirketin yıl sonunu nasıl kapatacağına dair daha güçlü sinyal verecek. Mali performanstaki zayıflama hissenin fiyatına da yansıdığı söylenebilir. Fakat bu noktada hemen belirtmek gerekir ki mevcut fiyata göre veriler makul seviyelerde bulunuyor. Göstergeler 7,46 TL’de oluşan desteğin güçlü kalmasına ve alıcıların bu seviyelerde daha aktif bir rol almalarına olanak verecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak düzenli temettü veren firmalar arasındaki pozisyonunu sürdürmesi de yatırımcı nezdinde olumlu değerlendirilmesine imkan verdiği göz ardı edilmemeli.

AKSIGORTA AKGRT

Alış0,00

Satış6,80

Gün İçi En Düşük6,60

Gün İçi En Yüksek6,86

PD/DD3,35

FK9,25

Fiyat6,80

Değişim1,34%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI