SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA SÜREDE YÜKSEK PRİM-
SORU : Astor hissesini sizce satmalı mıyız? Hissede yükseliş beklentisi var mı? Gönderen : Dilara Bilen05.02.2023, 11:51

Son üç yıldır özellikle de borsaya yeni gelen hisselere yatırımcılar daha fazla ilgi gösterirken hisselerin fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandı. BIST Halka Arz Endeksi’nin performansı takip edildiğinde bu durum daha net gözlenmekte. BIST Halka Arz Endeksi, borsaya yeni gelen hisselerin yer alığı bir endeks ve söz konusu hisseler işlem görmeye başladıktan sonra iki yıl boyunca bu endekste kapsamında kalır. Endeks Mart 2020’de en düşük 1.379 seviyesinde bulunurken şimdilerde 42.108’e çıkmış durumda. Endekslerin bünyesinde yer alan hisselerin performanslarının ortalamasını verdiği nazara alındığında göz kamaştırıcı bir yükseliş gerçekleştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz ocak ayında halka açılan Astor Enerji için de benzer bir durum söz konusu. Hisse 18 Ocak 2023 günü açılışını tavandan 13,75 TL’den gerçekleştirirken ayın son günü en yüksek 30,98 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 26,64 TL seviyelerinde bulunuyor. Son kapanış fiyatına göre geride kalan üç haftalık değer artışı yüzde 94. Şirketin enerji sektöründe yer alması da hisseye ilginin yüksek olmasında etkili oluyor. Kısa süreli beklentilerle hareket eden yatırımcılar oluşan kârı realize etme yönünü tercih edebilmekte. Bununla birlikte alınan bir hissenin ne zaman satılacağında belirleyici olan yatırımcının ortağı olduğu şirkete bakışıyla yakından alakalı olduğunu göz ardı etmemeli. Şirketin açıkladığı 2022 dokuz aylık mali verilerinde dönem kârı yüzde 317,67 oranında arttı. Kârda gözlenen büyümenin artarak devam edebilmesi önemli.

ASTOR ENERJI ASTOR

Alış0,00

Satış94,10

Gün İçi En Düşük93,75

Gün İçi En Yüksek95,65

PD/DD7,67

FK20,42

Fiyat94,10

Değişim-0,42%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI