SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKİRACILARINI DESTEKLEDİ-
SORU : Agyo hissesi ne zaman çanak tamamlama yapar? Diğer gyolar bu aralar artışta. Bu artış Agyo’ya da yansır mı? Gönderen : Kamil Sönmez21.06.2020, 08:53

Teknik analizde kullanılan çanak formasyonu, hisselerin düşüş trendinin sonlarında ortaya çıkarken ters çanak ise zirvelerde gündeme gelir. Çanak formasyonunda dipte güçlü alımlar olmadığı için hissenin fiyatında çanağa benzeyen bir görüntü oluşur ve adı da zaten buradan gelir. Bu sürede hisseye yeterli alım gelmediği için yatay bir seyir söz konusudur ve işlem hacmi de daralır. Çanağın orta yeri ise en dip seviye olur ve burada işlem hacmi en düşük noktaya gelir. Formasyonun oluşması trend dönüşlerinde gündeme gelirken çanağın tamamlanmasıyla birlikte yukarı yönlü bir hareket de beklenir. Ancak bu formasyonun varlığı her halükarda beklenen yukarı hareketin gerçekleşeceği anlamına da gelmemeli. Atakule GMYO’nun fiyat seyri takip edildiğinde ise hissenin en düşük seviyesini test ettiği mart ayından bu yana yükselen bir ivmeyle hareket ettiğini görmekteyiz. Bu itibarla diplerde oluşan çanak formasyonunun bu hissenin geldiği seviye itibariyle gündemde olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak hisselerle ilgili değerlendirmede bulunurken teknik analizlerden ve formasyonlardan yararlanmak bir seçenek olmakla birlikte asıl çıkış noktasının şirketin mali yapısının analizi olduğu göz ardı edilmemeli. Atakule GMYO’nun son açıkladığı 2020 ilk çeyrek bilançosunda ise zarar gözleniyor. Bununla birlikte önceki yıllarda da ilk çeyrekte zarar ettiği ve sonrasında kâra döndüğü görülüyor. Bu itibarla oluşan zararı tek başına çıkış noktası olarak değerlendirmemeli. Şirketle ilgili yakın tarihli açıklama ise kiracılarıyla ilgili bulunuyor. Firma, koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart- 31 Mayıs 2020 dönemlerinde kiracılarından kira ve ortak gider almadı. Aynı şekilde borcu bulunmayan kiracıların haziran ve temmuz aylarında da kiralarında indirim yapacağını duyurdu. Kira gelirindeki düşüşün gelir ve kârına olumsuz yönde yansıması beklenmeli.

ATAKULE GMYO AGYO

Alış0,00

Satış8,46

Gün İçi En Düşük8,21

Gün İçi En Yüksek8,61

PD/DD1,23

FK1,85

Fiyat8,46

Değişim-1,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI