SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Dagi hissesinde bir kıpırtı var ama devamının gelip gelmeyeceğini anlayabilmiş değilim. Sizin hisseyle ilgili beklentiniz ne yönde olduğunu öğrenebilir miyim? Gönderen : Hüseyin Kahraman06.10.2019, 22:23

Haziran 2011’den bu yana borsada işlem gören Dagi Giyim, zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunmakla birlikte bunun devamını getiremiyor. Çıkışlar bir süre sonra yerini düşüşe terk etmekte. Son olarak Temmuz 2017’de en yüksek 3,10 TL’ye kadar çıkan hisse, yaşadığı düşüşle birlikte geriledi. Şimdilerdeyse piyasadaki olumlu havanın etkisiyle gözlenen çıkışın devam edebilmesi için alıcıların aktif pozisyonlarını sürdürebilmeleri önemli. Hissenin 4 Ekim 2019 tarihli kapanış fiyatı ise 1,86 TL’ye denk geliyor. Bu rakam düzeltilmiş verilerle 1,67 TL’ye denk gelen ilk açılış fiyatı seviyelerine yakın bulunuyor. Arada geçen sekiz yılı aşkın süreye rağmen hisse, artış kaydedebilmiş değil. Şirketin mali yapısı incelendiğinde çıkış noktasında zayıf kalmasının nedeni de daha iyi gözlenmekte. Firma kâr elde edebilme noktasında yeterli güce sahip değil. Son üç yılda sürekli zarar ederken açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda kâra geçmesi önemli. Aynı ivmeyi sürdürmesi halinde yıl sonunda da kâr açıklama ihtimali bulunuyor. Ancak önceki yıllarda ara dönemlerde kâr açıkladığı halde sonrasında zarara döndüğü göz önüne alındığında mevcut verilerle istikrarlı bir kârlılık evresine geçtiğini söylemek için çok erken. Bu da yatırımcıların temkinli duruşlarını sürdürmesi için haklı bir nedenin hâlâ var olduğunu göstermekte.

DAGI GIYIM DAGI

Alış0,00

Satış8,30

Gün İçi En Düşük8,24

Gün İçi En Yüksek8,55

PD/DD3,46

FK0,00

Fiyat8,30

Değişim-2,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI