SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Alkim’in hareketini takip ediyorum da çok iyi çıkıyor. Acaba bu saatten sonra da alsam yine de kazanır mıyım? Geç mi kaldım? Gönderen : Bülent10.07.2019, 21:04

Alkim Kimya yükselen bir kanal içinde çıkışını sürdürüyor. Hisse, Temmuz 2018’de düzeltilmiş verilerle en düşük 15,22 TL’ye kadar inerken ardından gelen alımlarla birlikte hızla yükseldi ve şimdilerde 27,20 TL’den işlem görüyor. Halihazırda çıkış trendindeki hareketini sürdüren hisseye ilgide bir düşüş gözlenmiyor. Bu da çıkış için potansiyelin korunduğu şeklinde yorumlanabilir. Mali yapısı incelendiğindeyse gelir ve kârlılıktaki büyümenin sürdüğü görülmekte. Şirket her yıl kârını artırırken son açıkladığı 2019 üç aylık bilançosunda da aynı ivme devam ediyor. Önemli bir değişim olmaması halinde firmanın 2019 yıl sonunda da kârdaki artışı sürdürmesi beklenmeli. Düzenli temettü ödemesinde bulunan firmalar arasında yer alan Alkim Kimya, bu yıl da yüzde 228,85 oranında brüt nakit temettü ödemesinde bulundu. Şirket, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede mümkün olduğunca en fazla temettüyü vermeye çalıştıklarını belirtmekte. Söz konusu politikada bir değişim olmaması halinde kâr elde ettiği sürece temettü ödemesini önceleyeceği anlaşılıyor. Aynı şekilde gelir ve kârlılığındaki olumlu seyir korunduğu sürece hissenin içinde yer aldığı çıkış trendinin de arada kâr satışları yaşansa da sürmesi mümkün olacaktır.

ALKIM KIMYA ALKIM

Alış0,00

Satış32,64

Gün İçi En Düşük32,54

Gün İçi En Yüksek33,62

PD/DD1,91

FK18,06

Fiyat32,64

Değişim0,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI