SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRLILIKTA İSTİKRAR YOK-
SORU : Tuğçelik’in hali ne olur sizce? Ne yapmamızı önerirsiniz? Batar mı? Çıkar mı? Satılır mı? Gönderen : Levent Çelik 26.03.2020, 21:41

Tuğçelik’in istikrarlı şekilde büyüyememesi ciddi bir sıkıntı kaynağı. Son beş yılda kârında kimi zaman artış kimi zaman düşüş yaşanırken bir yıl da zarar etti. Bu düzensiz durum mali yapının arzu edilen seviyeye çıkamamasına sebep oluyor. Yaşanan Korona virüs salgınından olumsuz yönde etkilenen firmalar arasında bulunuyor. Şirket, 24 Mart 2020 günü yaptığı açıklamada Korona virüs salgınından kaynaklı olarak bazı müşterilerinin fabrikalarının tatile girdiğini bu nedenle üretimini beklemeye aldığını duyurdu. Müşterilerin tekrar çalışmaya başlamasıyla birlikte siparişlerin de normale dönmesini bekliyor. Ancak fabrikalarını tatile alan müşterilerin ne zaman tekrar işe başlayacağı bu aşamada belirsizliğini koruyor. Bu durum ister istemez Tuğçelik’i olumsuz yönde etkileyecek. Şirket, 2019 yıl sonu bilançosunda 1,6 milyon TL kâr açıkladı. Virüs salgınının etkileri de göz önüne alındığında şirketin yılın ilk çeyreğinde hatta ikinci çeyreğinde gelirini düşürmesi sürpriz olmayacaktır. Bu durum kuşkusuz kârı üzerinde de baskıya yol açarken hissenin fiyatını da olumsuz yönde etkilemesi kaçınılmaz. Şimdilerde 3 TL seviyelerinde işlem gören hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 56,02. Oran sektör ortalaması 10,30’un hayli üzerinde bulunuyor. Kârda istenen artışın yaşanmaması halinde hissenin ortalamalara gelebilmesi fiyatın mevcut seviyenin altına kayması gündeme gelecektir.

TUGCELIK TUCLK

Alış0,00

Satış11,50

Gün İçi En Düşük11,45

Gün İçi En Yüksek11,58

PD/DD0,69

FK6,98

Fiyat11,50

Değişim0,17%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI