SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI BÜYÜDÜKÇE İLGİ ARTTI -
SORU : Ziraat GMYO hissesindeki son bir yıllık hareketliliği neye bağlıyorsunuz? Sebebi nedir? Çıkış durumu ne olur? Gönderen : Mehmet Saçan18.07.2022, 22:19

Mayıs 2021’de borsaya gelen Ziraat GMYO, ekim ayının ilk yarısına kadar yatay bir seyir izledi. Hisse, ekimin ikinci yarısından itibaren hem işlem hacmi hem de fiyat yönünden hareketlendi. Hissenin hareketlenmesinde 21 Ekim 2021 günü açıklanan dokuz aylık bilançosundaki kârda yüksek artışın etkili olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Hisse, 20 Ekim 2021 günü düzeltilmiş verilerle 1,58 TL’den işlem görürken artan fiyat hareketiyle birlikte geçtiğimiz haziran ayında yine düzeltilmiş verilerle 3,47 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarıyla birlikte gevşese de şimdilerde 3,05 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin hareketlendiği ekim ayından bu yana değer artışı yüzde 93 seviyesinde oldu. Ziraat GMYO son açıkladığı 2022 üç aylık mali tablolarında da kârdaki artışını sürdürüyor. Bir önceki yıl ilk çeyrekte 5,4 milyon TL olan dönem kârı bu yılın ilk çeyreğinde 119,1 milyon TL’ye yükseldi. Artan satış geliri ile finansman gelirleri şirketin dönem kârının artmasında etkili olmakta. Son iki yıldaki kâr artışının bu yıl sonunda da devam edecek anlaşılıyor. İvmenin sürmesi hissenin ilgi görmesinde etkili olacak önemli bir etken. Kârdaki artış fiyat kazanç oranının makul seviyede bulunmasına yol açarken piyasa defter değeri de sektör ortalamasının altında seyrediyor.

ZIRAAT GMYO ZRGYO

Alış0,00

Satış6,05

Gün İçi En Düşük5,89

Gün İçi En Yüksek6,12

PD/DD1,42

FK2,46

Fiyat6,05

Değişim0,50%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI