SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI BİR ARTIYOR BİR AZALIYOR-
SORU : Good Year’ın karlılık ve temettü verimliliği konularında 2 yıl vadeli değerlendirme yapabilir misiniz? Gönderen : Erol Çalışıcı24.01.2023, 20:22

Borsaya uzun vadeli hedeflerle yaklaşımda bulunulması doğru bir bakış açısıdır. Ancak tek başına uzun vadeli stratejiyle kazanç elde etmenin de yeterli olmayacağını göz ardı etmemeli. Aynı zamanda tercihte bulunulan firmanın düzenli gelir ve kâr büyümesi gösterebilmesi önemli. Bilinçli yatırımcılarından kimi şirketin büyümesine odaklanırken kimisi de temettü politikasını öne çıkarabilmekte. Öte yandan bazı dönemlerde şirket kârını büyütürken gerçekleştirmesi gereken yatırımlarını dışarıdan yüksek maliyetle karşılamak yerine özkaynaklarına başvurabilir. Böylesi durumlarda şirket oluşan kârı yatırımlarına aktaracağından temettü ödememesinin haklı bir nedeni olacaktır. Goodyear hissesini değerlendirirken bu genel bilgiyi göz önünde bulundurarak hareket etmekte yarar var. Şirket son dört yılda kârını bir yıl artırırken ertesi yıl düşürdü. Şirket kârlı bir yapıya sahip olmakla birlikte düzenli artışın olmaması sorun olarak görülmeli. 2021 faaliyet döneminde artan kârlılık sonrası 2022’nin dokuz ayında da kârın artmasını olumlu değerlendirmeli. Bununla birlikte bazı yıllar sembolik düzeyde de olsa temettü ödemeye özen gösteren bir yaklaşımı bulunduğunu göz ardı etmemeli. Fakat bu durum uzun vadeli güçlü bir çıkış sergilemesine olanak vermiyor. Hisse her ne kadar geçtiğimiz yıl temmuz ayından itibaren belli bir performans sergilemiş olsa da bunda piyasanın genelinde yaşanan çıkışın etkisinin olduğu not edilmeli. Hissenin fiyatı daha geniş bir perspektiften gözlenebilmesi açısından dolar bazlı seyri takip edildiğinde uzun vadede yatayda dalgalı seyir öne çıkmakta. Yıl sonu mali tablolarını 28 Şubat günü açıklayacağını duyuran firmanın mevcut gelir ve kârlılığının istikrarlı şekilde büyütebilmesi önemli.

GOOD-YEAR GOODY

Alış0,00

Satış20,98

Gün İçi En Düşük20,44

Gün İçi En Yüksek21,36

PD/DD1,90

FK0,00

Fiyat20,98

Değişim3,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI