SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : VKFYO hissede yabancı oranı hiç yokken bir ara yüzde 3’lere geldi. Yabancı ilgisi hissede ne yapar? Hisseyi yorumlayabilir misiniz? Gönderen : Yiğit03.02.2020, 20:51

Geçtiğimiz yıl özellikle yabancı yatırımcılar BIST 100 Endeksi dışındaki hisselere yöneldi ve bunun neticesinde söz konusu hisseler ciddi bir performans sergiledi. Aynı şekilde Vakıf Yatırım Ortaklığı’na da yabancıların yönelimde bulunduğu gözlendi. Ancak gerçekleştirilen işlemlerin kayda değer bir orana ulaşmadığını belirtmek yanlış olmayacaktır. 20 Ocak 2020 günü itibariyle hissenin halka açık kısmının yüzde 0,90’u yabancı saklamasında bulunuyor. Yıl bazında değerlendirildiğindeyse yabancıların her ne kadar gerçekleştirdiği işlemler olsa da nihayetinde 2019’da net 331 bin TL’lik satış gerçekleştirdiler. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise zaman zaman yukarı yönlü sert ataklarda bulunduğu bilahare gerilediği görülüyor. Aralık 2018’in son iki ayında benzer bir hareket sergilenirken hisse 3,55 TL’ye kadar yükseldi ve borsa tarihinde bu güne kadarki en yüksek çıkışını gerçekleştirdi. Sonrasındaysa aynı hızla geri geldi. Hisse, Mayıs 2019’dan itibaren piyasadaki genel çıkışa bağlı olarak tekrar yönünü yukarı çevirirken bu çerçevede kademeli bir çıkış sergilemekte. Özellikle piyasadaki olumlu havanın da etkisiyle çıkış sürüyor. Fakat güçlü bir kârlılığın olmamasının ciddi bir sıkıntı kaynağı olduğu unutulmamalı. Yetersiz kârlılık uzun vadeli beklentilerin sınırlı kalmasına yol açıyor. Göstergeler de firmanın mali yapısının güçlenmesi gerektiği yönünde sinyaller vermekte. Bu nedenle gelir ve kârlılığını düzenli şekilde büyütebilen firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

VAKIF YAT. ORT. VKFYO

Alış0,00

Satış22,66

Gün İçi En Düşük21,40

Gün İçi En Yüksek22,98

PD/DD15,47

FK67,88

Fiyat22,66

Değişim0,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI