SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ ARTIŞ SÜREBİLMELİ-
SORU : Mpark hissesini alsam mı acaba? Yoksa biraz daha mı beklesem… Daha da düşer mi? Yoksa dibi beklemeden alsam daha mı mantıklı? Gönderen : Hakan Akdağ27.12.2020, 21:17

Hisse senetlerinde yapılacak işlemlerde dip ve zirvelerin peşine düşmemek gerekir. Önemli olan uygun seviyelere gelip gelmediği hususunda netleşebilmek. Bunun analizi şirketin mali yapısıyla işlem fiyatının kıyaslanması neticesinde tespit edilir. Söz konusu analiz sırasında piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak zaman zaman aşırılıklar gözlenebilir. Hisselerdeki dip ve zirve noktaları da çoğunlukla bu aşırı dalgalanmalarda gündeme gelir. Ancak bu tür seviyeler çoğunlukla kısa süreliğine görüldüğü unutulmamalı. Bu nedenledir alırken en dipten ya da satarken en zirveden işlem yapma kaygısı bir kenara bırakılmalı. MLP Sağlık hissesi de bu çerçevede değerlendirilmeli. Hisse, Şubat 2018 günü 18,88 TL’den ilk açılışını gerçekleştirirken Mart 2020’de en düşük 10,19 TL’ye kadar geriledi. Geçtiğimiz temmuz ayında da en yüksek 23,84 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 20,20 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut fiyat seviyesi iki yıl önceki halka arz seviyesine yakın. bulunuyor. Dört yıl üst üste zarar eden şirket ancak 2019 faaliyet döneminde kâra geçmeyi başardı. Açıklanan 2020 dokuz aylık bilançosunda da kâr artarak devam ediyor. Gözlendiği kadarıyla bu yıl sonunda da kârdaki artış devam edecek. Göstergeler ise işlem fiyatının mevcut kârlılığın yukarısında olduğu yönünde sinyaller üretiyor. Bu durum şirketin kârındaki artışın daha da güçleneceği yönünde yatırımcı nezdindeki beklentinin korunduğu şeklinde yorumlanabilir. Beklentinin devam etmesi hisseye olan ilginin sürmesinde etkili olacaktır.

MLP SAGLIK MPARK

Alış0,00

Satış182,80

Gün İçi En Düşük177,00

Gün İçi En Yüksek183,40

PD/DD3,00

FK8,40

Fiyat182,80

Değişim3,51%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI