SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ ARTIŞ HİSSEYE YANSIDI-
SORU : Aksen firmasını nasıl değerlendirirsiniz? Şirket son bilançolarında karını arttırıyor... Yatırım yapıyor... Borçlarını ödeyerek azaltıyor. Şirket büyüyor. Lakin ne temettü veriyor ne sermaye artırımı yapıyor? Gönderen : İrfan Meşe01.04.2021, 18:28

Aksa Enerji zarar üreten bir yapıya sahiplen son dört yılda kâr eden bir niteliğe büründü. Geçen iki yılda kârdaki büyümenin daha da arttığı gözlendi. Son olarak geçtiğimiz yıl elde edilen kâr rakamıyla birlikte geçmiş yıl zararları kapandı ve artıya geçti. Şirketin kârlı yapısını sürdürmesi ilerleyen süreçte ortaklarına temettü verme ya da ihtiyaç duyması halinde bedelsiz sermaye artırımına gitme olanağı verecektir. Şimdilerdeyse gerçekleşen kâr tutarı olağanüstü yedek akçeye aktarılıyor. Şirket olağan genel kurul toplantısını ise 30 Nisan 2021 günü yapacak. Firmayla ilgili açıklamalar gelirdeki artışın devam edebileceğine dair işaretler veriyor. Geçtiğimiz mart ayında kamuyla paylaşılan açıklamada yüzde 100 bağlı ortaklığı üzerinden 15 gün süreyle Gürcistan’a elektrik ihracatı yapacağını duyurdu. Yine mart ayı içinde Enerji Bakanlığı tarafından bazı şehirlerde açılan güneş enerjisi ihalesine katıldığını kamuyla paylaştı. Açıklamalar gelir artırıcı faaliyetlere yoğunlaştığını gösteriyor. Şirketin mali yapısındaki olumlu seyir hissenin fiyatına da yansıyor. Son bir yılda fiyatı 2,85 TL’den Şubat 2021’de zirvesi 12,49 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 11,66 TL seviyelerinde işlem görüyor. Kârlı yapının sürmesi hissedeki çıkış trendinin de devam etmesinde etkili olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

AKSA ENERJI AKSEN

Alış0,00

Satış37,42

Gün İçi En Düşük37,32

Gün İçi En Yüksek37,88

PD/DD1,96

FK10,84

Fiyat37,42

Değişim-0,27%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI