SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ ARTIŞ FİYATI DESTEKLİYOR-
SORU : Odaş’ın piyasa genelinden yaptığı iş itibariyle buralardan daha yukarılarda olması gerekmez mi? Neden çıkışı az? Gönderen : Mustafa Kaldırımcı01.08.2022, 17:11

Borsada her yatırımcının hisse ya da şirketlere yönelik farklı bir bakışının olması olağan durumdur. Bu farklığın güçlü mali temeli olabileceği gibi ekonomi ile izah edilemeyecek nedenleri de olabilir. Önemli olansa sahip olunan görüşün talep bulup bulmadığıdır. Söz konusu taleptir ki bir hisseyi hak etmediği halde yukarı taşıyabileceği gibi yıllarca mali performansının altında kalmasına da yol açabilir. Bu noktada yatırımcıların finansal kriterleri baz alarak analizde bulunması ve uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi doğru bakış açısıdır. Zira böylesi bir durumda kazanç sağlamsı için yeterli zamanı da bulmuş olacaktır. Odaş, 2013 yılından bu yana dört büyük çıkış gerçekleştirdi. Bu hareketlenmelerin üçü aynı seviyelerden satış yedi. Geri dönüşlerde ise ilk çıkış noktalarına hatta kimi zaman daha da gerisine kaydı. Hisse, geçtiğimiz şubat ayında ise dördüncü atağını gerçekleştirdi. 24 Şubat 2022 günü en düşük 1,26 TL’yi test ederken 26 Temmuz 2022 günü 3,84 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 3,89 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hisse önceki çıkışlarına benzer bir hareket sergilemesi halinde bu seviyelerden aşağıya kayması pek de şaşırtıcı olmayacak. Ancak mali yapının hissenin fiyatını destekliyor olması önemli bir ayrıntı. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde firma zarar açıklarken 2022’nin ilk çeyreğinde oluşan 480,3 milyon TL kâr ileriye dönük yatırımcının daha da iyimser olmasına olanak tanıyor. İyimserliğin alıcıları motive etmesi halinde talep yoğunluğuna bağlı olarak hissedeki çıkışın devam etme ihtimali de artacaktır.

ODAS ELEKTRIK ODAS

Alış0,00

Satış9,03

Gün İçi En Düşük8,92

Gün İçi En Yüksek9,22

PD/DD1,65

FK2,64

Fiyat9,03

Değişim1,35%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI