SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA GÜÇLÜ BÜYÜME SÜRÜYOR-
SORU : Kardemir B hissesinin durumu nedir? İlk çeyrek karı yüksek. Alış için uygun mu? Gönderen : Ömer Kaya19.06.2022, 13:57

Bir şirketin kârının yüksek olması önemlidir. Kârdaki artışın devam etmesi ise daha da önemlidir. Zira kârın istikrarlı şekilde büyüyerek devam edebilmesi şirkete düzenli nakit girişi sağlar. Elde edilen nakit iyi değerlendirildiği taktirde ya yeni yatırımlara ya da doğrudan ortaklara temettü olarak aktarılır. Her iki halde de bundan istifade eden hissedardır. Bu nedenledir ki borsada gerçekleştirilecek alımlarda firmaların kâr edip etmediği göz önünde bulundurulması gereken önemli bir husustur. Kardemir B, 2022’nin ilk çeyreğinde 122,7 milyon TL kâr rakamı elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artış yüzde 133,54. Şirket son beş yıl nazara alındığında geçtiğimiz yıl kârını kayda değer oranda artırmış görünüyor. Veriler bu yıl sonunda da kârdaki artışın devam edeceğini işaret ediyor. Kazançtaki büyüme hissenin fiyatını olumlu yönde destekliyor. Kardemir B’nin fiyatı iki yılı geçkin süredir yükselen bir ivmeyle hareket ediyor. Mart 2020’de en düşük 1,67 TL’yi test ederken Nisan 2022’de 14,50 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 10,52 TL seviyelerinde bulunuyor. Mevcut fiyat seviyesine göre göstergeler sektör ortalamalarının altında bulunuyor. Ancak bu noktada hemen belirtmek gerekir ki son beş yıldır gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri hep sektör ortalamasının altında hareket etti. Bu anlamıyla göstergelerin makul seviyede bulunmasını tek başına yeterli görmemeli. Nisan ayından bu yana hissede satıcılar daha ağırlıklı işlem yaparken hissenin mevcut seviyelerde tutunabilmesi önemli. Bu seviyeleri destek yapabilmesi halinde tekrar yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecektir.

KARDEMIR (B) KRDMB

Alış0,00

Satış17,87

Gün İçi En Düşük17,73

Gün İçi En Yüksek18,05

PD/DD1,74

FK19,73

Fiyat17,87

Değişim0,79%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI