SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Parsan’ın kaç tane fabrikası olduğunu öğrenebilir miyim? Bir de hissede gelecek görüyor musunuz? Gönderen : Haluk Kasap08.02.2022, 18:07

Parsan halihazırda iki ayrı tesiste üretimde bulunuyor. Aynı zamanda şirketin merkezinin olduğu Pendik’te 28 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan firmanın Kocaeli Dilovası’nda da 66 bin metrekare kapalı alanı olan bir tesisi var. Şirket her iki tesisinde farklı sektörlere yönelik çelik dövme parçalar üretiyor. Kârını artırma noktasında son iki yılda kayda değer bir performans sergiledi. Firma, son üç yılın ilk ikisinde zarar ederken 2020 faaliyet döneminde kâra dönmeyi başardı. Açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda da kârlı yapının artarak devam ettiği gözleniyor. İvmenin devam etmesi yıl sonu bilançosunda da kârın artmasına olanak verecektir. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Parsan Grup altında yer alan Omtaş Otomotiv ile ilgili. Parsan da aynı zamanda bu iştirakin yüzde 48,33 ortağı konumunda bulunuyor. Açıklamada toplam harcaması 11 milyon euro tutarında gerçekleştirileceği hesaplanan 5 bin ton dövme kapasiteli yeni otomatik dövme ve transfer hattı yatırımının önümüzdeki yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığı belirtilmekte.

PARSAN PARSN

Alış0,00

Satış110,50

Gün İçi En Düşük108,60

Gün İçi En Yüksek114,80

PD/DD1,22

FK23,34

Fiyat110,50

Değişim-1,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI