SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRA DÖNMESİ ŞART-
SORU : Elimde Petkim hisse senetleri var. Hisse nasıl bir gidişat gösterir. Satayım mı alayım mı? Gönderen : Kemal Bağcı12.07.2020, 17:27

Petkim, Ocak 2018’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,77 TL’ye kadar çıktıktan sonra dalgalı bir seyirle aşağıya kaydı. Arada yukarı atakları olsa da uzun vadedeki düşüş eğiliminde bir değişim olmadı. Son olarak geçtiğimiz mart ayında en düşük 2,64 TL’ye kadar inerken temmuzun ilk haftası 2020’nin en yüksek seviyesi 4,77 TL’yi test etti. Ardından da gelen kâr satışlarla birlikte aşağıya kaydı. Satışların devam etmesi halinde düşüşün de sürmesi söz konusu olacaktır. 10 Temmuz 2020 günü ise kapanışını 4,17 TL’den gerçekleştirdi. Hissenin geçmiş seyri göz önüne alındığında düşüşün bir süre daha devam etmesi olasılık dahilinde. Uzun vadede hissenin tekrar çıkış trendine girebilmesi için firmanın mali performansını artıracağına yönelik güçlü sinyaller üretebilmesi önemli. Mevcut mali yapı incelendiğindeyse 2020 ilk çeyrek bilançosunda zarar ettiğini görmekteyiz. Bir önceki yıl ise aynı dönemde kâr etmişti. Şirketin yılın ilk çeyreğinde bir yandan geliri azalırken diğer taraftan giderlerde ciddi bir artış yaşandı. Bu durum esas faaliyet kârını düşürdü. Buna ilave olarak artan finansal giderler şirketin dönem sonunda zarar açıklamasında etkili oldu. Son iki yılda kârı düşen firmanın ilk çeyrekteki zararı yıl sonunda kâra dönüştürebilmesi için bir yandan giderlerini kontrol altına alırken diğer yandan gelirlerini artırmasına bağlı. Öte yandan döviz kurundaki artışın şirketin mali yapısı üzerinde baskıya devam edeceği de göz ardı edilmemeli. Firmanın kâra dönebilmesi ve 2019 yılındaki kârın üstüne çıkabilmesi hissenin uzun vadede tekrar yükselen trende girmesine imkan sağlayacaktır.

PETKIM PETKM

Alış0,00

Satış20,38

Gün İçi En Düşük20,34

Gün İçi En Yüksek20,50

PD/DD1,01

FK6,99

Fiyat20,38

Değişim0,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI