SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SATIŞLARIYLA, GERİLEDİ-
SORU : Alkim Kimya hissesi hakkındaki görüşünüz nedir? Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorum. Birde Cihanbeyli’de açmayı düşündükleri fabrika acaba açıldı mı? Ben şirketin web sitesinde göremedim. Gönderen : Tuncer Bolat 30.03.2021, 19:17

Borsada farklı bakış açılarıyla gelir elde etmek mümkün olmakla birlikte uzun vadeli hedeflerle gerçekleştirilecek işlemlere ağırlık verilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Zira hisselerdeki uzun vadeli yönelimlerde şirketin mali yapısı belirleyici faktör olur. Bu da şirketi doğru analiz etmek kaydıyla yapılacak işlemlerde ileriye dönük uzun vadede daha öngörülebilir pozisyonlar alma imkanı tanır. Bu çerçeveden bakıldığında Alkim Kimya’nın büyüyen bir yapıya sahip olduğunu gözlemekteyiz. Şirket, gelir ve kârlılık noktasında bir önceki yıla göre daha iyi bir performans sunuyor. Son açıklanan 2020 yıl sonu bilançosundaki kâr büyümesi yüzde 53,84 seviyesinde. Hissenin fiyatı da buna paralel olarak yükseldi. 26 Ocak 2021 günü en yüksek 21,62 TL’ye kadar çıkan hisse, sonrasında gelen kâr realizasyonuyla birlikte geriledi. Takas verileri takip edildiğindeyse yabancı satışlarının etkili olduğunu gözlemekteyiz. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 24,53 seviyesindeyken oran 30 Ocak 2021 günü yüzde 19,26’ya geriledi. Hissenin düşmesinde yabancı satışlarının etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Şimdilerde 16,83 TL seviyelerinde işlem gören hissenin bu seviyelerden taban oluşturma çabası öne çıkıyor. Tekrar yukarı yönelim için alıcıların güçlenebilmesi önemli. Yıl başından bu yana satış baskısından etkilenen hissede alıcıları canlandırabilecek nitelikte bir mali performans söz konusu. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamasının gerisinde bulunması hissede alıcıları güçlendirebilecek nitelikte.

ALKIM KIMYA ALKIM

Alış0,00

Satış32,34

Gün İçi En Düşük32,12

Gün İçi En Yüksek32,70

PD/DD1,89

FK17,90

Fiyat32,34

Değişim-0,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI