SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR SATIŞLARI ETKİLİ-
SORU : Mazhar Zorlu Holding için görüşünüzü alabilir miyim? Gözaltından ne zaman çıkar? Çıkması için şartlar nelerdir? Gönderen : Mehmet Şahin 18.03.2021, 18:46

Mazhar Zorlu Holding eski adı ile Gözaltı Pazarı şimdiki adıyla Yakın İzleme Pazarında yer alıyor. Yakın İzleme Pazarında bulunan şirketler sahip oldukları riskler itibariyle yatırımcıların zarar görmemeleri gayesiyle bir yandan yakından izlemeye alınırken diğer yandan yatırımcısına likidite olanağı sağlamakta. Koşulları değişmesi durumunda da bu hisselerin diğer pazarlara geçme olanağı her zaman mümkündür. Mazhar Zorlu Holding’in geçmiş yıllarda pazar değişikliği talebi olduysa da herhangi bir değişim bu güne kadar söz konusu olmadı. Halihazırda bu pazarda işlem görmeye devam ediyor ve değişim olacağına dair bir gelişme ya da açıklama bulunmuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin mali yapısı incelendiğindeyse kârlılığındaki dalgalı seyrin devam ettiği görülmekte. Son açıklanan 2020 yıl sonu bilançosunda ise kârını kayda değer oranda artırdı. Hissenin fiyatı da benzer şekilde son bir yılda ciddi oranda yükseldi. Mart 2020’de 9,03 TL’ye kadar inen fiyatı, 3 Mart 2021 günü 52,80 TL’ye kadar çıktı. Gelen kâr satışlarıyla gerileyen hisse, şimdilerde ise 40,80 TL seviyelerinde işlem görüyor. Artan kârlılığın hissenin fiyat kazanç oranını 9,25 gibi makul bir seviyede kalmasına imkan verse de piyasa defter değeri hâlâ yüksek. Son kapanışa göre piyasa defter değeri 9,65 olup sektör ortalaması 2,50’nin üzerinde bulunuyor.

MAZHAR ZORLU HOLDING MZHLD

Alış0,00

Satış8,65

Gün İçi En Düşük8,55

Gün İçi En Yüksek8,83

PD/DD3,04

FK14,59

Fiyat8,65

Değişim0,23%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI