SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR BÜYÜMESİNDE İSTİKRAR ŞART -
SORU : AGYO hakkında uzun vadeli tavsiye ve beklenti nedir? Çok merak ediyorum. Bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Kemal26.04.2021, 08:34

Borsada uzun vadeli hedeflerler hareket edilmesi doğru bir bakış açısıdır. Bireysel yatırımcıların kısa vadeli ya da günlük işlemlerle kazanç elde etmeye çalışması, profesyoneller karşısından sahip oldukları imkanlar nazara alındığında hayli zordur. Gereksiz risk ve streslerin üstlenilmesi yerine uzun vadeli hedeflerle daha isabetli sonuçlar elde edilmesi mümkündür. Ancak hemen belirtmek gerekir ki uzun vadeli yatırım, herhangi bir hissenin alınıp kenara konulması olarak değerlendirilmemeli. Yatırım yapılması düşünülen firmanın mali yapısının incelenmesi ve büyüyen bir ivmeye sahip olduğunun tespit edilmesi önemlidir. Gelir ve kârlılıkta istikrarlı büyümeye ilave olarak düzenli temettü ödemesi, fiyat kazanç oranı ile piyasa defter değeri gibi göstergelerin makul seviyede olduğu gözlenebilmeli. Verilerle olumsuz değişimlerin gözlenmesi durumunda da kriterlere uygun hisselere geçiş yapabilmeli. Yatırımcıların farklı kriterleri takip etmesi mümkün olmakla birlikte özellikle gelir ve kârda büyümenin aranmasında yarar var. Düzensiz bir kârlılık yapısına sahip ya da zarar eden bir şirketin uzun vadede yatırımcısı olmak kazanç elde etme olasılığını düşüreceği göz ardı edilmemeli. Bu çerçevede bakıldığında Atakule GMYO’nun düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olduğunu hatırlatmakta yarar var. Firma, son beş yılda kârını artırdığı gibi düşürdüğü hatta zarar ettiği dönemler var. Son olarak geçtiğimiz 2020 faaliyet döneminde geliri düşerken kârında da ciddi miktarda azalma yaşandı. Önceki yıllarda diğer faaliyet gelirinde görülen tutarın geçtiğimiz yıl elde edilememesi kârı düşüren en önemli faktör. İstikrarsız kârlılık hissenin düzenli şekilde yükselmesinin önündeki en büyük engel. Her ne kadar geçtiğimiz yıl piyasadaki genel çıkışın da etkisiyle ciddi bir çıkış yaşansa da 25 Ocak 2021 günü zirvesini test ettiği 5,15 TL’nin ardından hızla geriledi. Şimdilerde de 2,39 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin kârını istikrarlı şekilde büyütebilmesi hisseyi destekleyecektir.

ATAKULE GMYO AGYO

Alış0,00

Satış8,90

Gün İçi En Düşük8,50

Gün İçi En Yüksek9,08

PD/DD1,29

FK1,95

Fiyat8,90

Değişim4,09%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI