SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂR ARTIŞI GÖSTERGELERİ NORMALLEŞTİRDİ -
SORU : Esenboğa Elektrik’in yurt dışı geliri var mıdır? Varsa miktarı nedir? Hisseyi nasıl görüyorsunuz? Gönderen : Ahmet İlbay26.08.2021, 19:31

Geçtiğimiz yıl ekim ayında borsaya açılan Esenboğa Elektrik, ayağının tozuyla hızlı bir artış kaydetti. Hissenin fiyatı Mart 2021’de düzeltilmiş verilerle zirvesi 46,19 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 33,30 TL seviyelerinde işlem görüyor. Zirvesine göre hissenin ciddi bir düşüş yaşadığı yorumu yapılacak olsa da Ekim 2020’de ilk açılış fiyatının düzeltilmiş verilerle 9,34 TL’ye denk geldiğini hatırlatmakta yarar var. Mevcut fiyat zirvesinin altında olsa da ilk çıkış fiyatının hayli üzerinde bulunuyor. Şirketin son açıkladığı 2021 altı aylık bilançosunda dönem sonu kârını ciddi oranda yükseltti. Kârın bu denli artmasında yatırım faaliyetleri kaleminden gelen 662,5 milyon TL tutarındaki gelirin etkili olduğunu göz ardı etmemeli. Bu gelirle dönem sonunda kârını 598,9 milyon TL’ye yükseltti. Bir önceki yılın aynı dönemdeyse kârı 11,8 milyon TL idi. Kârdaki artış şirketin göstergelerini olumlu yönde destekliyor. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın mali tablolarında yurt dışı geliri kalemi bulunmadığını hatırlatmak gerekiyor. Bununla birlikte şirketin iştirakleri üzerinden İtalya’da güneş elektrik santrali projesi olduğunu ve çalışmalarının halen devam ettiğini belirtmekte yarar var. Söz konusu projenin ilerleyen süreçte hayat bulmasıyla birlikte karlılığına olumlu yönde destek vermesi mümkün olabilecektir.

ESENBOGA ELEKTRIK ESEN

Alış0,00

Satış19,89

Gün İçi En Düşük18,28

Gün İçi En Yüksek20,28

PD/DD0,19

FK5,50

Fiyat19,89

Değişim7,80%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI