SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAPASİTE BÜYÜMESİ GELİRİ ARTIRIR-
SORU : Acsel ile ilgili hiç değerlendirme yapmıyorsunuz? Hisseyle ilgili beklentiniz nedir? Ne düşünüyorsunuz? Gönderen : Yunus Doğan03.03.2020, 20:59

Acıpayam Selüloz, geçtiğimiz yıl endeksteki çıkışın da etkisiyle yükseldiği gözlenmekte. Hisse, 4 Şubat 2020 günü en yüksek 8,86 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Geçen bir aylık süre zarfında ise arada yukarı atakları olsa da bu çıkışlar zayıf kaldı ve her defasında gözlenen güçlü satışlarla birlikte yönün aşağı olduğu görülüyor. Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse son üç yılda gelir ve kârda artış yaşanmakta. Özellikle son iki yılda kârdaki artışın önceki yıllara göre ivmesinde yükseliş kendisini hissettiriyor. Bu durum hissenin fiyatına da doğrudan yansıdı. Son kapanışa göre fiyat kazanç oranı 7,48 seviyesinde bulunuyor. Oran sektör ortalaması 6,16’nın bir miktar üzerinde yer alıyor. Bu durum son altı ayda fiyat kazanç oranında bir artış olsa da makul ve kabul edilebilir seviyede bulunmasına engel değil. Piyasa defter değeri ise 1,7 olup son üç yılın zirve seviyesine denk geliyor. Sektör ortalaması ise 1,4. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise kapasite artışıyla ilgili. Firma, 10 Ocak günü yaptığı açıklamada 2019 yılı içinde üretim tesislerinde yaptığı iyileştirme ve ek yatırımlarla üretim kapasitesini yıllık 8.400 tondan 12.000 tona yükselttiğini duyurdu. Yatırımların devam ettiğini belirtilirken bu yıl içerisinde üretim kapasitesinin yaklaşık 13.500 tona çıkarılmasının hedeflendiği dile getirildi. Kapasitedeki artış satış gelirini ve doğal olarak kâra olumlu yönde yansıması beklenirken hissenin fiyatını da destekleyebilecektir.

ACIPAYAM SELULOZ ACSEL

Alış0,00

Satış165,00

Gün İçi En Düşük156,30

Gün İçi En Yüksek165,30

PD/DD7,43

FK18,73

Fiyat165,00

Değişim2,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI