SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Uzun süreden beri elimde İhlas Holding’in hissesi var. Geçen sene Çin şirketleri ile imzalanan anlaşmalar bize ümit vermişti. Fakat fiyat hala nominal değerin altında. Fiyatı uygun görünmesine rağmen spekülatif bir kağıt olduğu için yatırımcı gelmiyor. Bu firma hakkında rapor da hazırlanmıyor. Sayfanızda incelerseniz sevinirim. Gönderen : Okan Aktaş 04.07.2019, 19:46

Borsada işlem gören şirketler ticari faaliyetlerini yürütürken kamuya yaptıkları açıklamalarla aldıkları siparişler ya da yaptıkları işbirlikleri ile ilgili yatırımcıları bilgilendirmektedirler. Yatırımcıların ise edindikleri bilgileri özenle süzgeçten geçirmelerinde yarar var. Zira asıl önemli olanın gerçekleştirilen işbirlikler neticesinde şirketin ticari kapasitesinin ne ölçüde etkilendiği ve geliri ile kârına ne düzeyde katkıda bulunduğudur. İhlas Holding’in mali yapısı incelendiğindeyse istikrarlı bir kârlılığa henüz ulaşamadığı görülüyor. Geçtiğimiz yıl zarar açıklayan şirket bu yılın ilk çeyreğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre kârını düşürmüş bulunuyor. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 340,2 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Bu da henüz şirketin mali noktada arzu edilen seviyeye gelemediğini gösteriyor. Şüphesiz ticari faaliyetlerindeki bu dalgalı seyir hissenin fiyatını olumsuz yönde etkilerken taban seviyelerde işlem görmesine yol açıyor. Uzun süredir nominal değerinin altında işlem gören hissede kayda değer bir artış yaşanmıyor. Son kapanış fiyatı 42 kuruş olurken borsadaki en düşük 15 hisse arasında yer aldığı gözlenmekte. Mevcut ticari yapısı göz önüne alındığında yakın bir zamanda hissede kayda değer bir değişim olması için bir neden gözlenmiyor. Gereksiz risklerin üstlenilmesi yerine gelir ve kârlılığı düzenli şekilde yükselen firmaların takip edilmesinde yarar var.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

IHLAS HOLDING IHLAS

Alış0,00

Satış1,09

Gün İçi En Düşük1,04

Gün İçi En Yüksek1,07

PD/DD0,61

FK0,00

Fiyat1,09

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI