SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : İntema’nın tekrar 20’leri görme imkanı yüzde kaçtır? Hareketlenme var ama ciddi bir çıkış olur mu tam emin olamadım. Gönderen : Erdal Şencan01.10.2019, 17:28

İntema yaklaşık iki yıldır sert dalgalanmalarda bulunuyor. Hisse, bu süre zarfında yukarı yönlü kısa sürede hızlı bir çıkış gerçekleştirirken sonrasında kademeli olarak gerilemekte. Bu şekilde her defasında zirveleri aşağıda oluşsa da üç büyük çıkış geçekleştirdiğini görmekteyiz. Son çıkışını geçtiğimiz şubat ayında 11,80 TL’yi test ederek gerçekleştirirken şimdilerde 7,35 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hissenin son yıllardaki hareketinin benzerini gerçekleştirmesi halinde yakın bir zaman diliminde tekrar bir çıkış sergilemesi gündeme gelebilecektir. Ancak kısa süreli bir hareket yerine uzun vadede istikrarlı bir çıkış yatırımcıların asıl tercih edeceği bir durum olsa gerek. Fakat istikrarlı bir çıkıştan bahsedebilmek için firmanın gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artırabilmesi önemli. Eğer şirket istikrarlı şekilde büyüyemiyorsa hissenin de düzenli bir çıkış sergileyebilmesi güçleşecektir. Söz konusu durum İnteme için de geçerlidir. Şirket, son dört yılda sürekli zarar üretti. Dahası her yıl bir öncekinden daha fazla zarar gerçekleştirmekte. Son açıklanan 2019 altı aylık bilançosunda zararın bir miktar azalmış olması teselli olarak görülebilir. Bununla birlikte yatırımcının gerekli ilgiyi gösterebilmesi için daha fazlasına ihtiyaç var. Zira şirketin zarar yazmaya devam etmesi sıkıntı nedeni. Son bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 68,3 milyon TL’ye ulaştı. Bu durum özsermayeyi olumsuz yönde etkilemekte ve zayıflatmakta. Hissede düzenli bir çıkış için şirketin kâr edeceğine dair güçlü sinyaller alınabilmesi önemli.

INTEMA INTEM

Alış0,00

Satış297,00

Gün İçi En Düşük291,25

Gün İçi En Yüksek299,75

PD/DD12,06

FK68,01

Fiyat297,00

Değişim-1,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI