SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİHRACAT AĞIRLIKLI ÇALIŞIYOR-
SORU : Işık Plastik hakkındaki fikriniz nedir? İhracat ile ilgili kap haberini nasıl yorumluyorsunuz? Gönderen : Zahit Karataş26.05.2021, 17:00

Işık Plastik, borsaya yeni gelen hisselerden birisi. 16,10 TL’den halka arz edilen hisse, 28 Ocak 2021 günü borsada düzeltilmiş verilerle 17,69 TL’den ilk açılışını yaptı. Çıkışı sonrasında da devam etti ve 26 Mart 2021 günü düzeltilmiş verilerle 49,95 TL’ye kadar yükseldi. Buradan gelen güçlü kâr satışları hissede düşüşe yol açarken şimdilerde 31,48 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirket borsaya geldikten hemen sonra 0,03 TL gibi oldukça küçük miktarda temettü verdi. Geçtiğimiz yıl oluşan yaklaşık 65,5 milyon TL tutarındaki kârın sadece net 1,9 milyon TL’sini kâr payı olarak dağıttı. Şirket oluşan kârın 25 milyon TL’sini geçmiş yıl zararlarının kapatılmasında kullanırken diğer kalan kısmı da bünyesinde tutmayı tercih etti. Firma önceki iki yılda sembolik düzeyde kâr elde etmişti. Geçtiğimiz yıl ise yüzde 100’e varan gelir artışıyla birlikte yıl sonu kârını da yükseltmeyi başardı. İlk çeyrekte de gelir ve kârdaki artışın sürdüğü gözleniyor. Aynı performansın korunması halinde bu yıl sonunda da kârdaki artışın devam ettiğini görmek mümkün olabilecek. Gerek kârdaki artış gerekse fiyattaki düşüş firmanın göstergelerini aşağı çekse de yine de verilerin düşük olmadığını not etmek gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket 19 Mart 2021 günü yaptığı açıklamada geliştirdikleri yeni ürünleriyle alakalı ABD’den ilk siparişlerin alındığını belirtti. Geliştirilmiş yeni ürünlerin gelir ve kârlılığa ne ölçüde katkısının olacağını ileride görmek mümkün olabilecek. Şirketin satışları mercek altına alındığında ise ihracat ağırlıklı çalıştığı gözleniyor.

ISIK PLASTIK ISKPL

Alış0,00

Satış7,90

Gün İçi En Düşük7,81

Gün İçi En Yüksek8,00

PD/DD2,30

FK12,99

Fiyat7,90

Değişim0,51%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI