SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHIZLI ÇIKIŞINI SİNDİRİYOR-
SORU : Esen hissesi sizce ucuz kalmadı mı? Özkaynakları her sene çok arttı ama hisse yerinde sayıyor. Sizce normal mi? Gönderen : Muhammet01.06.2022, 18:59

Esenboğa Elektrik’in özsermayesinin yükselmesinde, yeniden değerle kalemindeki artışın etkili olduğunu hatırlatmakta yarar var. Şirket, 2022 ilk çeyrek mali tablosunda kârını yüzde 84,74 oranında düşürdü. Oluşan kâr rakamı 89,5 milyon TL. Bir önceki yılın aynı döneminde kârının yüksek olmasında yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelir etkili olmuştu. Bu yıl ise yatırım faaliyeti kaleminden ek gelir sağlanmazken esas faaliyet dışı gelirlerdeki arışla dönem sonundaki kâr rakamı cironun da üzerine çıktı. Kuşkusuz diğer gelirlerle şirketin kârını artırması olumlu olsa da sürdürülebilirliğin korunabilmesi açısından şirketin esas faaliyetlerinden ötürü kâr edebildiğini görebilmek gerekiyor. Aksi taktirde yatırımcının ileriye dönük kârla alakalı öngörüde bulunabilme imkanı da zayıflayacaktır. Şirketin oluşan kâra göre piyasa göstergeleri ise makul seviyelerde bulunuyor. Söz konusu durum yatırımcının hisseye yönelik temkinli durduğu yorumunu güçlendiriyor. Hissenin fiyatı ise halka arzdan sonra hızlı bir çıkış sergiledi. 9 Ekim 2020 tarihli ilk işlem fiyatı düzeltilmiş verilerle 9,35 TL’ye denk geliyor. Sonrasında hızla yükseldi ve Mart 2021’de en yüksek 46,19 TL’ye kadar çıktı. Hisse bir yıldan fazla süredir yatayda dalgalı bir seyirle hareket ediyor. Son işlem günü olan 1 Haziran 2022 günü de kapanışını 32,28 TL’den gerçekleştirdi. Hisse için geçen bir yılda kayda değer bir çıkış olmasa da halka açıldığı Ekim 2020 baz alındığında aynı yorumun yapılamayacağı göz ardı edilmemeli.

ESENBOGA ELEKTRIK ESEN

Alış0,00

Satış18,92

Gün İçi En Düşük18,19

Gün İçi En Yüksek19,28

PD/DD0,18

FK5,23

Fiyat18,92

Değişim-5,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI