SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHİSSESİNE DESTEK KARARI ALDI-
SORU : Türk İlaç hissesinde yaklaşık bir yıldır devam eden satış baskısını nasıl yorumluyorsunuz? Gönderen : Mehmet Coşkun08.07.2022, 07:34

Türk İlaç, pandemi sürecinde halka açılan firmalardan. Hisse, 5 Mart 2021 günü borsadaki ilk açılışını düzeltilmiş verilerle 5,23 TL’den gerçekleştirirken bir ay gibi kısa sürede yine düzeltilmiş verilerle 35,04 TL’ye kadar çıktı. Hissenin halka arz sonrası bu denli hızlı prim yapmasında sağlık sektöründe olmasının ciddi bir etkisi oldu. Pandemi koşullarında sektör hisselerine gösterilen yoğun ilgi hissenin ciddi bir çıkış yaşamasında belirleyici oldu. Sonrasındaki günlerde ise satıcıların daha etkili olduğu bir piyasaya döndü. Ara ara yukarı yönelimlerde bulunsa da düşüş eğilimi bu süreç boyunca devam etti. Geçtiğimiz mart ayından bu yana ise destek oluşturmaya çalıştığı görülüyor. 8 TL seviyelerindeki tutunma çabası güçlendi. Destek bulma çabasının olumlu sonuç vermesi halinde hissenin mevcut seviyelerden toplayacağı enerjiyle tekrar yönünü yukarı çevirmesi mümkün olabilecek. Kuşkusuz bu çıkışın en güçlü dinamosu firmanın mali performansı olacak. Açıkladığı 2022 ilk üç aylık mali tablolarında dönem kârını yüzde 6 düşürdü. Son iki yılda kârında ciddi bir artış kaydederken ilerleyen süreçte önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl kârını düşüreceği gözleniyor. Mali performansındaki düşüş hisseye ilgiyi zayıflatırken gerilemesinde rol oynayabilmekte. Şirket ise haziran ayında yaptığı açıklamayla küçük hissedarların menfaatini korumak gayesiyle geri alım yapacağını duyurdu. Geçtiğimiz haziran ayı içinde 8,90-9,92 TL fiyat aralığında dört ayrı farklı günde alımda bulundu. Hisse, son işlem gününde yüzde 3,23’lük çıkışla kapanışını 8,96 TL’den gerçekleştirse de yıllık yüzde 37,20 değer kaybı söz konusu.

TURK ILAC SERUM TRILC

Alış0,00

Satış16,60

Gün İçi En Düşük16,48

Gün İçi En Yüksek17,29

PD/DD3,40

FK29,65

Fiyat16,60

Değişim-0,72%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI