SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHEDEFİ ÜST PAZARA GEÇMEK-
SORU : Doğuş GMYO hissesinde derdimize bir çare olun. Ne olacak bu hisse? Hisse ile ilgili görüşlerinizi öğrenmek İstiyorum. Gönderen : Gökmen Köse23.06.2021, 16:44

Her yatırım alanında ama az ama çok bir risk vardır. Borsada ise bu risk oranı daha belirgindir. Düzenli bir gelir ve kâr büyümesi olmayan şirketlere yapılacak yatırımlarda ise bu risk artacaktır. Her yatırımcının alacağı risk tercihlerine ve yönelimine bağlı olarak değişkenlik göstereceği muhakkaktır Kimi riski minimize etmeyi tercih ederek kimisi de çıtayı yukarı taşımayı tercih edebilmektedir. Alınan riskin sonuçları ise doğrudan yatırımcının kendisini etkileyecektir. Bu noktada bizim önerimiz olabildiğinde düşük riskle getiriyi artıracak yaklaşım tarzının benimsenmesidir. Borsada uzun vadeli büyüyen firmaların tercih edilmesi ise bu yaklaşım ile uyumlu bir bakış açısıdır. Doğuş GMYO’nun mali verileri incelendiğinde değişken bir kârlılık yapısına sahip olduğu görülecektir. Firma geçen beş yılın dördünde kâr açıklarken istikrarlı bir büyüme sergileyemedi. Bu süre içinde iki dönem kârını düşürürken sembolik düzeyde kâr ettiği de oldu. Geçtiğimiz yıl ise zarara döndü. Açıklanan 2021 ilk çeyrek bilançosunda da zarar devam etti. Önceki yılın aynı dönemine göre zarar rakamı daha yüksek gelmesinde finansman giderlerinin artması etkili oldu. Yüksek borçluluk yapısından kaynaklı dövizdeki artış şirketin kârlılığı üzerinde doğrudan belirleyici bir faktör. 23 Haziran 2021 tarihli son işlem günü kapanışını 8,61 TL’den gerçekleştiren hissede zaman zaman büyük ortak Doğuş Holding’in satışları gözleniyor. Firma, Ekim 2020’de aldığı kararla hissenin likiditesini artırmayı ve üst pazarlarda yer almayı hedeflediklerini belirtti. Ekim 2020’den bu yana ara ara gelen satışların ardından halka açık kısım yüzde 5’e çıktı. Hisseler ise halihazırda Alt Pazar’da işlem görüyor.

DOGUS GMYO DGGYO

Alış0,00

Satış34,80

Gün İçi En Düşük34,24

Gün İçi En Yüksek35,34

PD/DD1,67

FK6,26

Fiyat34,80

Değişim0,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI