SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHAREKET ÖNCEKİNE GÖRE DAHA SAKİN-
SORU : Banka hisseleri o kadar çıktı ama Şekerbank hissesi doğru dürüst çıkmadı. Sebebi nedir? Gönderen : Haydar Turgut19.12.2022, 23:55

Bankacılık sektörünün performansını gösteren BIST Banka Endeksi özellikle geçtiğimiz temmuz ayından itibaren ciddi bir çıkış sergiledi. Sektörde yer alan hisselerde genel bir yükseliş yaşanırken eylül ayında ciddi bir satış dalgası ile birlikte geri çekilme gözlendi. Ancak alıcıların düşük kalan banka hisselerine yönelik ilgisinin sürmesi sektör endeksini eylül ayındaki zirve seviyesinin üzerine taşıdı. Aynı süre içinde Şekerbank’ın da benzer bir hareket sergilediğini gözlemekteyiz. Ancak hissenin tepkilerinin daha sert olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Temmuz ayında hissenin fiyatı en düşük 1,03 TL’ye kadar inerken zirvenin test edildiği 13 Eylül 2022 günü 5,37 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla ilk çıkış seviyelerine kadar inen hisse 10 Ekim günü 1,69 TL’ye geriledi. Yaşanan bu sert dalgalanmaların ardından son iki ayda daha sakin bir hareket yaşanıyor. Bu anlamıyla sektör endeksinin gerisinde kaldığını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. İlginin artması halinde ise önceki sert hareketlerin yaşanması ise göz ardı edilmemesi gereken bir husus. Hisse 19 Aralık 2022 günü ise diğer banka hisseleri gibi tavan olurken kapanışını 3,52 TL’den gerçekleştirdi. Bankayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Şeker Finansman’ı devralma suretiyle bünyesine katmasıyla ilgili. Bu birleşme nedeniyle bankanın sermayesinde herhangi bir değişiklik olmadı.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

SEKERBANK SKBNK

Alış0,00

Satış4,11

Gün İçi En Düşük4,16

Gün İçi En Yüksek4,16

PD/DD1,01

FK3,13

Fiyat4,11

Değişim-0,96%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI