SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHALKA ARZDAN BU YANA YATAYDA-
SORU : ARASE hissesi neden olduğu yerde sayıklıyor. Bilançosu nasıl? Karda mı zararda mı? Hissenin mali yapısı güçlü mü? Gönderen : Salih Alan12.06.2022, 22:43

Doğu Aras Enerji, borsaya yeni gelen firmalardan birisi. Şirket, Kasım 2021’de halka arz edildi. 11 Kasım 2021 günü borsada işlem görmeye başlarken ilk açılış fiyatı 109,90 TL oldu. Sonrasında ise dalgalı ve yatay bir seyir yaşandı. Şimdilerde ise 90,10 TL’den işlem görüyor. Arada geçen yaklaşık yedi ayda yatırımcısının yüzünü pek de güldürdüğü söylenemez. Zaman zaman yaşanan yukarı ataklar fazla uzun ömürlü olamadan tekrar aşağıya kayıyor. Çıkış için gerekli olan enerjiyi bulabilmiş değil. Şirket son açıkladığı üç aylık bilançosunda hem satışlarını hem de kârını ciddi oranda arttırdı. Dönem sonu kârı yüzde 191,34 artarken 568,8 milyon TL’ye çıktı. Son üç yılda birbirine yakın kârlar açıklayan şirketin, performansını sürdürmesi halinde bu yıl sonunda kârını kayda değer oranda artırması mümkün olabilecek. Doğu Aras Enerji, son açıklamış olduğu bilançosuna göre göstergeleri sektör ortalamasının altında bulunuyor. Bu durum şirkete bir avantaj sağlarken aynı zamanda yatırımcının ilgisinin henüz yetersiz olduğu yönünde işaret de vermiş oluyor. Firmayla ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise yüzde 100 bağlı ortaklığı Aras Elektrik ile ilgili. Açıklamada söz konusu iştirakin Halk Bankası’ndan 1,2 milyar TL’ye kadar yatırım kredisi alacağını duyurdu. Geçtiğimiz 8 Haziran günü de aynı iştirakin 90 milyon TL sermaye artırımına gideceğini duyurmuştu. Hissenin takas verileri incelendiğindeyse halka açık kısmın yüzde 43,28’inin fonlarda, yüzde 37,06’sinin ise Halk Yatırım’ın saklamasında bulunduğu görülüyor. Kurumsal yatırımcının gösterdiği ilgiye karşın hissenin fiyatında arzu edilen performansın gerçekleşmediği görülüyor.

DOGU ARAS ENERJI ARASE

Alış0,00

Satış71,70

Gün İçi En Düşük69,15

Gün İçi En Yüksek72,65

PD/DD1,12

FK2,10

Fiyat71,70

Değişim3,76%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI