SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıHACİM SON HAFTADA DÜŞTÜ-
SORU : TSKB bir türlü çıkamıyor. Sebebi nedir? Hacmi yetersiz olduğu için olabilir mi? Gönderen : Serkan Şimşek23.05.2022, 19:46

Bir hissenin yükselmesine etkide bulunan farklı etkenler söz konusu olabilmekte. Bu faktöreler arasında bazı zamanlar biri öne çıkarken değişen koşullara bağlı olarak faktörlerin ağırlığı yer değiştirebilmekte. İşlem hacmi de etkenler arasında yer alıyor. Hacmin dar olması aktif bir piyasanın varlığını sınırlarken fiyat oluşumunun da sağlıklı bir şekilde meydana gelmesine mani olabilmektedir. Hacmin yüksekliğiyse aktif bir piyasaya imkan verdiği gibi fiyat oluşumunun da yatımcılar nezdinde ikna edici bir zeminde oluşmasına olanak tanıyacaktır. TSKB’nin fiyatında arzu edilen çıkışın yaşanmamasındaki ana etkenin ise bankacılık sektörüyle alakalı olduğunu gözden kaçırmamalı. Bankacılık sektörünün genelinde yaşanan performans düşüklüğü TSKB hissesinde de yansımasını buluyor. Öte yandan hissede son bir haftada adet bazında işlem hacminde bir düşüş söz konusu. Haftalık bazda günlük ortalama işlem adedi 74,4 milyon adet. Son bir yılın günlük ortalaması ise 121,6 milyon adede denk geliyor. Öte yandan banka son açıkladığı 2022 üç aylık mali tablolarında kârını yüzde 168,19 oranında artırdı. Yıl sonunda da kârını artırması için koşullar uygun. Kârdaki artış oranına göre şirketin gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri ise makul seviyelerde bulunuyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T.S.K.B. TSKB

Alış0,00

Satış9,42

Gün İçi En Düşük9,14

Gün İçi En Yüksek9,57

PD/DD1,23

FK3,75

Fiyat9,42

Değişim1,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI