SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÜNDEMDE SATIŞ YOK-
SORU : Yaklaşık 3-4 aydır temettü emekliliği için bir portföy oluşturdum ama Egeen'i eklemek için şüphe duyuyorum. Çok yüksek verimli bir performans sergilemiş son 10 yılda. Bu bir balon mu yoksa Egeen hala temettü emekliliği için gözü kapalı portföye alınabilecek bir şirket mi? Gönderen : İbrahim09.03.2020, 10:54

Bir hissenin fiyatının balon olup olmadığı çeşitli göstergeler takip edilerek test edilebilir. Bu göstergelerden en önemlisi fiyat kazanç oranıdır. Hissenin fiyat kazanç oranı incelendiğinde son kapanışı 580 TL’ye göre 7,80 olduğu gözleniyor. Bu oran sektör ortalaması 13,30’un hayli altında bulunuyor. Hissenin geçmiş f/k oranı incelendiğinde de sürekli sektör ortalamasının altında kaldığı görülmekte. Bu anlamıyla hissedeki uzun vadeli çıkışa rağmen fiyatın makul seviyede olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Diğer taraftan piyasa defter değerinin 2,7 seviyesinde olması yüksek olarak algılansa da geçmişte 4,9 seviyesine kadar çıktığını hatırlatmakta yarar var. Bu itibarla hissenin takip edilmesi için güçlü nedenler bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın 2019 yıl sonu mali performansı incelendiğinde satış gelirinin kayda değer oranda arttığını gözlemekteyiz. Ancak esas faaliyet kârı aynı oranda artmadı. Neticede firmanın yıl sonu kârı bir öneki yıla göre düştü. Bu durum yatırımcısının beklentisinde bir azalmaya yol açmadığı izlenimini ortadan kaldırmıyor. Düzenli nakit temettü ödemesinde bulunan şirket bu yıl da kâr payı dağıtıyor. Yönetim Kurulunun aldığı karar gereğince ödeme 24 Nisan 2020 günü brüt yüzde 60,67 oranında gerçekleşecek. Şirketin ortaklık yapısı incelendiğinde sermayesinin yüzde 63,63’ünün Ege Endüstri Holding’e ait olduğu görülüyor. Takas veriler ise aracı kurumlar arasında dağılmış olduğunu göstermekte. Bununla birlikte geçtiğimiz aralık ayında medyada büyük ortağın, çoğunluk paylarının satacağı yönünde haberler yer aldı. Şirket ise 16 Aralık 2019 günü yaptığı açıklamada gündemlerinde herhangi bir hisse satışı ya da bir başka stratejik alternatifin olmadığını belirtmekle yetindi.

EGE ENDUSTRI EGEEN

Alış0,00

Satış16.077,50

Gün İçi En Düşük16.042,50

Gün İçi En Yüksek16.500,00

PD/DD21,14

FK45,38

Fiyat16.077,50

Değişim-0,26%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI