SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÜÇLÜ DÜZELTME SERT DÜŞÜŞLE ALAKALI -
SORU : Prysmian’daki tepki çıkışını yeterli görüyor musunuz? Daha da devam eder mi? Gönderen : Dilek Erkoç 02.04.2020, 12:33

Prysmian Kablo geçtiğimiz şubat ayında en yüksek 10,83 TL’ye kadar yükseldikten sonra piyasadaki genel düşüşle birlikte hızla geriledi ve mart ayında en düşük 1,94 TL’ye kadar indi. Düşüş BIST 100 Endeksi ile kıyaslandığında daha sert yaşandığı görülecektir. Endeksin zirve ve dip yaptığı ocak-mart dönemindeki gerileme oranı yüzde 34 olurken hissenin zirve ve dip yaptığı şubat-mart arasındaki fiyat düşüşü yüzde 62’yi buldu. Sert düşüşten kaynaklı olarak tepki alımlarının da sert olduğu görülüyor. Son işlem fiyatı olan 2 Nisan 2020 günü ise kapanışını 3,02 TL’den gerçekleştirdi. Gördüğü en düşük fiyat baz alındığında 17 Mart sonrasında hızlı bir çıkış gerçekleştirdiği düşünülse de bunu abartı düşüşle açıklamak daha yerinde olacaktır. Firmanın mali yapısı incelendiğinde son iki yıldaki kâr miktarının önceki yılların hayli üzerinde olduğunu görmekteyiz. Bunula birlikte 2019 faaliyet döneminde kârında yüzde 6,66 oranında bir düşüş yaşandığını not etmek gerekiyor. Mevcut fiyat seviyesine göre piyasa defter değeri 1,77 ve bu oran geçmiş ortalamasının üzerinde. Aynı şekilde fiyat kazanç oranı da 18,20 gibi hayli yüksek bir orana işaret ediyor. Hissenin test ettiği zirveye göre gelinen seviyeye rağmen göstergeler fiyatın düşük olmadığı yönünde sinyaller üretiyor. Göstergelerin makul seviyeye gelebilmesi için mevcut kârlılığın daha da yükselebilmesi önemli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

TURK PRYSMIAN KABLO PRKAB

Alış0,00

Satış35,40

Gün İçi En Düşük34,50

Gün İçi En Yüksek36,20

PD/DD7,21

FK0,00

Fiyat35,40

Değişim1,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI