SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE-
SORU : Ziraat GYO ucuz mu? Hisseyi uzun vadeli düşünüyorum. Altı yedi ay gibi tutup satmak nasıl olur? Gönderen : İlhan 05.01.2023, 19:23

Zaman kavramı kişiye göre farklı şekilde görülebilir. Bu anlamıyla 6-7 aylık bir süre kimisine kısa görünürken kimine de hayli uzun gelebilir. Geçen zaman diliminde borsada gerçekleşen işlemlerde yatırımcıların bekleme sürelerinin hayli kısaldığı gözleniyor. Al tut eğilimi büyük bir çoğunluk tarafından al sat işlemlere dönmüş durumda. Farklı yaklaşımlar arasında uzun vadeli bakış açısının riskin düşürülmesi açısından doğru bir seçenek olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu anlamıyla gerçekleştirilecek işlemlerde kısa süreli beklentiler yerine uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesi yerinde bir bakış açısı olacaktır. Aksi taktirde beklenmedik gelişmeler karşısında mağdur olma ihtimali hiç de düşük değildir. Söz konusu mağduriyetin yatırımda bulunulacak şirketin güçlü ya da zayıf olması ile alakalı olmadığını not etmek gerekiyor. Ziraat GYO’ya da aynı perspektiften bakılması gerekiyor. Mayıs 2021’de borsaya gelen şirkete ait hissenin ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 1,60 TL’ye denk geliyor. Hisse, Ekim 2021’den itibaren kademeli olarak yükselirken son işlem günü olan 5 Ocak 2023 günü kapanışını 5,14 TL’den gerçekleştirdi. Piyasada son iki günde gözlenen sert düşüşten hisse de etkilenirken geride kalan yaklaşık 1,5 yılda değer artışı yüzde 221 oldu. Son kapanış fiyatına göre gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranı sektör ortalamalarının üzerinde seyrediyor. Bu durum sektördeki diğer hisselere nazaran Ziraat GYO’ya yönelik daha yüksek bir ilginin olduğu şeklinde yorumlamak mümkün.

ZIRAAT GMYO ZRGYO

Alış0,00

Satış6,82

Gün İçi En Düşük6,79

Gün İçi En Yüksek6,92

PD/DD1,60

FK2,77

Fiyat6,82

Değişim0,44%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI